Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Open Dag drie windparken en transformatorstation op 23 april

Donderdag 21 april 2022
Open Dag drie windparken en transformatorstation op 23 april
Foto: Windplan Groen

BIDDINGHUIZEN - Drie windparken binnen Windplan Groen en het transformatorstation houden zaterdag 23 april Open Dag (van 10.00-15.00 uur). Publiek krijgt daarmee een unieke kans om de bouwvorderingen van dichtbij te bekijken. Van funderingen voor windmolens tot de metershoge transformatoren van het Gesloten Distributiesysteem Groen.

Langs de deelnemende locaties is een route uitgestippeld vanaf het startpunt aan de Zeebiesweg 25. Op die locatie kunnen bezoekers auto's of (brom)fietsen stallen en de vorderingen zien van de nieuwbouw van Windpark Zeebiestocht. Van funderingen voor de nieuwe windturbines tot de eerste onderdelen die al zijn aangevoerd. Vanwege de bouwwerkzaamheden kan publiek hier niet té dichtbij komen.

Bij Windpark Kubbeweg rijden de bezoekers dichterbij langs de eerste nieuwe funderingen, waardoor de verschillende stadia van bouw goed te zien zijn. Datzelfde gebeurt op de derde stop: Windpark Olsterwind.

Metershoge transformatoren
Aan het Olsterpad werken zowel Gesloten Distributiesysteem Groen (GDG) als Tennet-Liander/Qirion mee aan de Open Dag. Op korte afstand van elkaar bouwen zij daar het transformatorstation (waar de elektriciteit van windparken binnenkomt) en het onderstation (dat de elektriciteit levert aan het landelijk net). Twee imposante bouwlocaties waar publiek in de bouwfase nog welkom is, want als later dit jaar de hoogspanningslocaties in bedrijf zijn, is een bezoekerswandeling over het terrein onmogelijk.

Bezoekers kunnen tijdens de dag ook foto's maken en meedoen aan een fotowedstrijd.

Meer informatie over de Open Dag, alsmede de route, is te vinden op:
http://www.windplangroen.nl/opendag


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top