0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Coalitieakkoord gepresenteerd: toekomst en vertrouwen

Maandag 2 mei 2022
Coalitieakkoord gepresenteerd: toekomst en vertrouwen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op maandag 2 mei presenteerden de coalitiepartners hun coalitieakkoord op hoofdlijnen. Rond thema's waar de partijen elkaar snel op konden vinden zijn contouren geschetst. Daarbij vinden de deelnemende partijen dat het vormen van een sterk en collegiaal team het fundament is waarop zij de komende vier jaar bouwen aan de toekomst van Dronten.

Het team ziet ernaar uit om nauw met de gemeenteraad samen te werken om invulling te geven aan de geschetste contouren.

Op 12 mei treedt het nieuwe college aan. CDA, Leefbaar Dronten, SP en D66 hebben elkaar gevonden. In de gemeenteraad is de coalitie goed voor 16 van de 27 raadszetels.

Vertrekpunt
"Voor ons worden onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners het vertrekpunt van ons handelen", licht Siert Jan Lap toe (CDA), voorgedragen wethouder Bestuurlijke vernieuwing. "De komende vier jaar willen we zichtbaar en bereikbaar zijn en in contact zijn met onze samenleving. We zijn daar waar het gebeurt zodat we goed in kunnen spelen op wat er leeft. We kijken er als coalitie naar uit om samen met de samenleving, gemeenteraad en gemeentelijke organisatie te bouwen aan de toekomst en vertrouwen!"

De portefeuilleverdeling

Luisteren
Voorgedragen wethouder van het nieuw te vormen college, Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) geeft aan ruim aandacht te hebben voor het betrekken van de samenleving als het gaat om de ontwikkeling van de gemeente Dronten. 'Welk Dronten wij willen zijn, kunnen en willen wij niet alleen beantwoorden. Dat antwoord vinden we in de samenleving en daarvoor hebben we goed te luisteren.'

Wal en schip
"Bij goed luisteren, hoort ook dat we maatwerk leveren, daar waar het knelt." vult voorgedragen wethouder Peter Duvekot aan (SP). Als inwoners tussen wal en schip vallen, zetten wij ons voor hen in. Dat doen we samen met onze maatschappelijke partners."

Wandbaar
Voorgedragen wethouder Lazise Hillebregt (D66) wil met het nieuwe college meebewegen met de samenleving: 'We gaan voor een wendbare, duurzame gemeente en passen ons aan waar het nodig is en doen wat er nodig is. Dat doen we niet verkokerd, maar integraal. Dat geldt voor de opgaven die we tegenkomen in de nabije toekomst, maar ook voor de uitdagingen die er nu al zijn, zoals die van klimaat, duurzaamheid en de energietransitie."

Gemeente Dronten / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Politiek
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Verkiezingen
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.0 °C
  • 0.0 mm
  • 13.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top