Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Tweede fase innovatiecompetitie afgerond

Dinsdag 10 mei 2022
Tweede fase innovatiecompetitie afgerond
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Livecrowd, Sweco, Tripservice en Vialis, de overgebleven deelnemers aan de innovatiecompetitie Smart Mobility, hebben in april 2022 hun ontwikkelde prototypes mogen testen bij Walibi Holland. De testen waren vooral gericht op het goed werkend krijgen van de techniek. Tijdens de innovatiecompetitie gaan ondernemers op zoek naar bruikbare en duurzame oplossingen voor onder meer de evenementenbranche ter verbetering van de mobiliteit in de provincie Flevoland.

De resultaten van fase twee worden gepresenteerd op 12 mei in het provinciehuis van Flevoland.

Met dank aan Walibi Holland konden de testen succesvol worden uitgevoerd. Aan de hand van de verkregen testresultaten en leerervaringen kunnen de deelnemers de prototypes verder verfijnen. Een onafhankelijke commissie gaat deze vervolgens in juni beoordelen. Uiteindelijk gaan twee deelnemers door naar de derde en laatste fase van de competitie. In deze fase ontwikkelen de deelnemers hun concept tot een volwaardig systeem en gaan die uitgebreid in de praktijk testen.

Duurzame oplossingen voor de toekomst
Tijdens de innovatiecompetitie gaan ondernemers op zoek naar bruikbare en duurzame oplossingen voor onder meer de evenementenbranche ter verbetering van de mobiliteit in de provincie Flevoland. De provincie Flevoland hoopt op deze manier niet alleen de bereikbaarheid voor evenementenbezoekers te verbeteren, maar ook op zo weinig mogelijk hinder voor lokaal bestemmingsverkeer met zo min mogelijk impact op de leefbaarheid en het milieu.

Systemen
De ontwikkelde prototypes van de deelnemers zijn enerzijds gericht om tijdens een evenement via slimme meetsystemen inzicht te krijgen in onder meer de actuele verkeersstromen en waar nodig daarop maatregelen te kunnen treffen die bijvoorbeeld inspelen op het beïnvloeden van mobiliteitsgedrag van mensen. Anderzijds zijn de systemen gericht op de communicatie met bezoekers om via diverse social media kanalen persoonlijke suggesties te geven voor de optimale routes naar het evenemententerrein, alternatieve vervoersmogelijkheden en de beleving van bezoekers positief te beïnvloeden.

Samenwerking Provincie Flevoland en RVO
De innovatiecompetitie Smart Mobility is opgezet in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO. RVO en Provincie Flevoland dragen elk 50% van de financiering van de competitie. Met de innovatiecompetities daagt de overheid (RVO) ondernemers uit om maatschappelijke problemen op te lossen met innovatieve producten en diensten. De best beoordeelde voorstellen worden gehonoreerd met een opdracht.

De competitie Smart Mobility bestaat uit 3 fasen. In fase 1 kregen ondernemers een opdracht voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. De vier beste projecten kregen in fase 2 een opdracht voor verder onderzoek en ontwikkeling tot een werkend prototype. In fase 3, die gepland is van juni tot en met december dit jaar, gaan de ontwikkelde prototypes onder praktijkomstandigheden worden getest. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de plannen van aanpak voor de projecten telkens voorafgaand aan elke fase.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Lowlands 2022
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.1 °C
  • 0.0 mm
  • 17.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top