Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Aanvullende verkeersmaatregelen bij toegangswegen Windplan Groen

Vrijdag 27 mei 2022
Aanvullende verkeersmaatregelen bij toegangswegen Windplan Groen
Onder meer langs de Biddingringweg en de Oldebroekerweg gelden snelheidsbeperkingen en wordt verkeer gewaarschuwd voor het oprijdende werkverkeer.
Foto: Windplan Groen

BIDDINGHUIZEN - De afdeling die de veiligheid bewaakt bij de plannen voor de windparken van Windplan Groen concludeert dat ondanks dat er op diverse wegen in de regio aanvullende verkeersmaatregelen getroffen zijn, verkeer soms zorgt voor gevaarlijke situaties. Met zogeheten attentie verhogende borden in het gebied worden automobilisten inmiddels op de verkeerssituatie gewezen. Met name op de Oldebroekerweg en de Rietweg treden gevaarlijke situaties op doordat autoverkeer te hard rijdt. Maar ook schoolgaande jeugd die over drukke bouwwegen fietst, zorgt soms voor gevaarlijke situaties.

"De drukte van het verkeer, in combinatie met het zware werkverkeer en de speciale transporten, maken dat iedereen extra moet opletten en zich aan de geldende tijdelijke verkeersmaatregelen moet houden. Het rijgedrag van sommige weggebruikers is echt levensgevaarlijk', aldus gezondheids- en veiligheidsmanager Marco Kok.


Volgens Kok zijn aanvullende maatregelen onvermijdelijk, voor zowel de veiligheid van het werkverkeer als de overige weggebruikers. "Dat betekent beperking van de maximum snelheid, mogelijk wegversmallingen en politiecontroles. Dat klinkt misschien vervelend, maar het is echt noodzakelijk dat automobilisten de snelheid aanpassen aan de bebording. Zelf ervaar ik dat ik op de 50 km/u stukken gewoon met hoge snelheid wordt ingehaald terwijl dit stukken zijn waar groot transport in- en uit voegt. Dat zijn vrachtwagens die de weg op draaien en uitzwenken met soms tientallen tonnen aan lading, Die kunnen niet zomaar even kunnen remmen voor een weggebruiker die de regels overtreedt. Dat is echt levensgevaarlijk.

Wij zeggen altijd: we willen dat onze mensen veilig naar het werk komen en ook weer veilig naar huis gaan, maar dat geldt ook zeker voor alle andere automobilisten die onze bouwlocaties passeren. Daarom: hou je aan de aangegeven snelheid en houdt voldoende afstand van je voorganger.

Wij zullen de huidige en nieuwe verkeersmaatregelen regelmatig evalueren in samenwerking met de gemeente en provincie. We willen vooral u als omwonende vragen de tijdelijke aanvullende verkeersmaatregelen te respecteren voor uw eigen veiligheid en onze veiligheid. Men kan ons altijd bellen met suggesties (0321-202040 of mailen: info@windplangroen.nl)"


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top