Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Ruim 20 ideeën opgehaald tijdens toer Fonds Leefbaar Platteland

Maandag 20 juni 2022
Ruim 20 ideeën opgehaald tijdens toer Fonds Leefbaar Platteland
Foto: Provincie Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Twintig ideeën voor een fijnere buurt. Dat is de opbrengt van de bustoer van Fonds Leefbaar Platteland. Op negen verschillende plaatsen in onze provincie, verscheen onlangs een zwart bestickerde ideeënbus van Fonds Leefbaar Platteland.

De programmacoördinator van het fonds was aanwezig om met voorbijgangers in gesprek te gaan en eventuele vragen te beantwoorden.

Van bostheater tot sportboulevard
"Er zijn concreet twintig ideeën opgehaald maar nog veel meer mensen zijn gemotiveerd na te denken over hun woon- en leefomgeving", aldus programmacoördinator Lique Hafkamp. "Van een bostheater, zanggroepen met dementerende mensen, een kunstproject in de buitenruimte, een ontmoetingsruimte voor ouderen, uitbreiding van wandel- en fietspaden tot en met een sportboulevard. Er zijn zoveel mooie ideeën binnengekomen om meer mensen te ontmoeten en de eigen woonplaats nóg leuker te maken."

Van idee naar subsidieaanvraag
De coördinator Leefbaar Platteland begeleidt mensen in het proces van idee tot en met het indienen van een subsidieaanvraag. "Van de twintig ideeën die zijn opgehaald door de ideeënbus zijn al drie subsidieaanvragen in de maak. De initiatiefnemers kunnen tot maximaal de helft van de kosten van hun idee subsidie krijgen. De subsidie is minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,-. Als een idee niet aan de voorwaarden niet voldoet, dan denk ik mee waar het idee wel mogelijk kans heeft op financiële ondersteuning. Zo maken we samen de buurt nog fijner."

Over Fonds Leefbaar Platteland
Flevolanders die een initiatief hebben om de saamhorigheid op het platteland te vergroten, kunnen terecht bij het Fonds Leefbaar Platteland. Dit fonds van provincie Flevoland heeft 1,3 miljoen euro beschikbaar. Het bedrag is niet voor de grotere steden zoals Almere en Lelystad, maar de rest van Flevoland komt er wel voor in aanmerking. Dat de provincie Flevoland geld beschikbaar heeft voor initiatieven is nog niet bij iedereen bekend. Om meer bekendheid te geven aan het fonds, organiseerde de provincie dus een bustoer door Flevoland.

Heb je de ideeënbus gemist? Geen probleem. Bel of whatsapp naar 06 – 5017 8747, stuur een mail naar leefbaarplatteland@flevoland.nl of bezoek leefbaarplattelandflevoland.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 0.2 °C
  • 0.0 mm
  • 7.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top