Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Villa Kakelhof fleurig op de kaart

Maandag 18 juli 2022
Villa Kakelhof fleurig op de kaart
Foto: Ben Eekhof Fotografie

BIDDINGHUIZEN - Villa Kakelhof aan de Koolzaadhof in Biddinghuizen staat er weer fleurig bij deze zomer. Geurende bloemen in nieuwe zomerbakken kleuren de straat. Hiervoor dienden de actieve buurtbewoners een aanvraag in bij het Leefbaarheidsfonds van Oost Flevoland Woondiensten (OFW).

Ook de kinderen uit de buurt hoeven zich niet te vervelen deze zomer. Er is nieuw buitenspeelgoed aangeschaft dat iedereen zelf kan pakken uit de spelcontainer. Bewoonster Erika is erg blij met deze ontwikkeling in de straat: "Sinds de eerste bijeenkomst is de samenhorigheid gegroeid, van de kerstboom naar de villa, zoals hij nu is met ontdek- (insectenhotel) en speel-
(o.a. watertafel) mogelijkheden. En het oog wil ook wat, dus een flink aantal bloembakken fleuren de straat op. Ook hebben we een mooie opslag voor het materiaal (denk aan verlichting en spullen voor onderhoud) van de villa. Er word gegroet, geklust en geholpen waar kan. Ieder op zijn manier, maar zo hebben we elkaar leren kennen en weten we wie er achter welke voordeur woont. Een erg fijne ontwikkeling!"

Van spontane ontmoetingen tot buurtactiviteiten
De bewoners aan de Koolzaadhof weten elkaar sinds het ontstaan van de villa in 2020 goed te vinden. Zo werd er afgelopen zaterdag een buurtbarbecue gehouden en doen de bewoners uiteraard mee aan Burendag in september van dit jaar.

OFW Leefbaarheidsfonds
"Activiteiten die het leefklimaat van onze huurders verbeteren, kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van OFW." Meer weten? Zie: ofw.nl/leefbaarheidsfonds


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.1 °C
  • 0.0 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top