Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Renovatie rioolgemaal 680 in Biddinghuizen afgerond

Vrijdag 22 juli 2022
Renovatie rioolgemaal 680 in Biddinghuizen afgerond
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Waterschap Zuiderzeeland rondde onlangs de werkzaamheden af van de renovatie van rioolgemaal 680 in Biddinghuizen. Het rioolgemaal verpompt het afvalwater uit Biddinghuizen en omgeving naar de afvalwaterzuivering (AWZI) in Dronten. Hier wordt het afvalwater gezuiverd. Nu de renovatie afgerond is, kan het rioolgemaal de komende jaren weer vooruit.

Het rioolgemaal is helemaal buiten bedrijf geweest
Het afvalwater uit Biddinghuizen en het gebied tussen Harderwold, Molencaten Park, Flevostrand, Zuiderzee op Zuid en Walibi Holland, is met een tijdelijke pompinstallatie naar de AWZI Dronten verpompt.

Werkzaamheden die zijn uitgevoerd tijdens de renovatie
Naast het rioolgemaal bevindt zich onder de grond de natte kelder. Hier stroomt het afvalwater binnen via een vrijvervalriool en twee persleidingen. Door de inzet van een tijdelijke pompinstallatie, pompten we het afvalwater om de natte kelder heen. De werkzaamheden in de natte kelder konden zo veilig worden uitgevoerd. In de natte kelder is de afsluiter van het vrijvervalriool vervangen. Buiten de natte kelder zijn vier afsluiters in de twee aanvoerpersleidingen vervangen. Ook zijn twee afsluiters en de debietmeting in de uitgaande persleiding vervangen. Dit is de leiding tussen het rioolgemaal en de afvalwaterzuivering waar het afvalwater doorheen wordt gepompt.

Redactie BHZNet.nl / Bron: Waterschap Zuiderzeeland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Waterschap
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top