Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Waterschap vraagt watergebruik uit sloten en tochten te melden

Donderdag 11 augustus 2022
Waterschap vraagt watergebruik uit sloten en tochten te melden
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Veel boeren, natuurorganisaties, particulieren en ondernemers gebruiken deze warme dagen water uit de sloten en tochten. Hierdoor kan het waterpeil lokaal snel zakken. "Om te voorkomen dat dit gebeurt, vragen we alle grote verbruikers hun watervraag bij ons te melden", zo schrijft Waterschap Zuiderzeeland op hun website.

"Zo kunnen we op tijd de waterpeilen regelen en grote verschillen in het waterpeil voorkomen."

Watergebruik toegestaan
Er geldt in Flevoland geen beregeningsverbod. "Dit komt doordat we in Flevoland op dit moment nog meer water uit het gebied pompen dan dat we inlaten", aldus Zuiderzeeland. "We vragen iedereen niet méér water te gebruiken dan dat nodig is". In heel Flevoland zijn de waterpeilen gemiddeld 10 centimeter hoger dan normaal. Op die manier warmt het water in de tochten en sloten minder snel op. De kans op blauwalg is daardoor kleiner.

Waterbeheerders en watergebruikers kunnen elkaar helpen
Om het water op de juiste plekken te krijgen en te houden spannen vele medewerkers van Waterschap Zuiderzeeland zich dagelijks extra in. "We zien dat het water uit de tochten en sloten vooral gebruikt wordt voor beregening en verkoeling van bijvoorbeeld fruit", vertelt Zuiderszeeland. "Om problemen met het waterpeil in het gebied te voorkomen, is het belangrijk dat je bij een grote watervraag dit bij het waterschap meldt".

Door door te geven aan de gebiedsopzichter wanneer en waar water gebruikt moet worden, kan deze het waterpeil rond deze locatie extra in de gaten houden. "Meldingen vragen we je tijdens kantooruren door te geven bij de gebiedsopzichters. Je kunt ons ook bereiken op het telefoonnummer 0320 274 911".

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Waterschap
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top