Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Samen iets doen voor de natuur op de Natuurwerkdag

Maandag 24 oktober 2022
Samen iets doen voor de natuur op de Natuurwerkdag
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kun je in de gemeente Dronten meedoen aan diverse natuurklussen. Een kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je samen met anderen in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt. Alles dit jaar staat in het teken van biodiversiteit.

De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. En een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijden van extreme regenval.

De natuurwerkdag start dit jaar al op vrijdagochtend 4 november, in het Torenbosje. De vlieren, elzen en bramen uit de bosrand en langs de paden worden verwijderd met schaar en schop.

In het Van Veldhuizenbos is op zaterdagochtend 5 november veel leuk werk voor kinderen. Zagen en sjouwen met takken. Vogels, egels en muizen worden blij van de takkenrillen, die van de takken worden gestapeld. Maar ook aan kikkers en padden bieden takkenrillen dekking.

Wil je graag iets doen op een plek waar je anders niet kan komen? Kom dan zaterdagochtend naar Natuurstrook Van Werven in Biddinghuizen. Daar kan je boomopslag knippen en zagen en de takken afvoeren. Deze leuke klus is ook heel geschikt voor (jonge) kinderen.

Aanmelden voor deze klus

Ook Kamperhoek is een bijzondere plek. Misschien de reden dat deze locatie al vol is?

Het Wisentbos is een gevarieerd bos met mooie brede watergangen, grasveldjes en prachtige bospercelen. Een prima biotoop voor allerlei beesten, maar ook de Drontenaren recreëren er graag. De Lage Vaart vormt de verbindingsbaan voor ringslangen vanuit Lelystad naar Dronten. Daar is een prima leefgebied voor ze, maar broeihopen ontbreken nog. Een mooie klus voor deze natuurwerkdag.

Veel locaties zijn leuk voor gezinnen, kinderen kunnen er volop snoeien, zagen en takken sjouwen. En ook even lekker spelen of klimmen tussen de takken. Kortom, meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen, je helpt mee om de buurt mooi te houden, je bent actief buiten bezig en het is ook nog gezellig. Een win-winsituatie dus.

Wil je ook graag samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over klussen bij jou in de buurt én meld je aan. Geef je daar ook op. De locatieleider weet dan hoeveel gereedschap, koffie, thee en versnaperingen hij/zij mee moet nemen.nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.0 °C
  • 1.8 mm
  • 10.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top