AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb

Minder CO2-uitstoot in Flevoland

Vrijdag 18 november 2022
Minder CO2-uitstoot in Flevoland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De groei van duurzaam energie en de daling van de CO2-uitstoot gaan in Flevoland de goede kant op. Dat blijkt uit de jaarlijkse voortgangsrapportage Duurzame Energie die de Provincie ieder jaar publiceert.

Er is in 2020 13 procent meer duurzame energie opgewekt dan in 2019. De uitstoot van CO2 is in de zelfde periode met 11 procent gedaald. De coronapandemie was in 2020 de voornaamste oorzaak van de daling, omdat er vooral veel minder uitstoot was door het wegvervoer. Ook werd er minder energie verbruikt in 2020 (-5%). De voortgangsrapportage bevat de cijfers van 2020, omdat deze pas dit jaar volledig beschikbaar zijn.

Bijdrage RES
Flevoland is koploper als het gaat om de opwek van hernieuwbare elektriciteit: Flevoland heeft in 2021 met 2,7 TWh bijna 8% van de beoogde landelijke doelstelling, ruim meer dan de andere regio's. Daarmee is al 45% van het Flevolandse bod voor 2030 (5,81 twh) gehaald.

Goede weg met obstakels
Gedeputeerde Jop Fackeldey is blij met de cijfers: "Dit zijn mooie resultaten. We zitten duidelijk op de goede weg, hoewel er ook nog veel obstakels op die weg liggen. Het afgelopen jaar zijn er weer mooie nieuwe initiatieven bijgekomen, dus we leunen zeker niet achterover. En de energiecrisis waarin we ons nu bevinden, laat wel de noodzaak zien van de energietransitie. Tegelijkertijd sterkt het ons en alle partners in Flevoland in de ambitieuze doelen die we onszelf gesteld hebben."

Voortgangsrapportage
De volledige voortgangsrapportage Duurzame Energie 2022 is voor iedereen beschikbaar via de website van de provincie (www.flevoland.nl). Hierin staan alle cijfers over de opwek van duurzame stroom, de ontwikkelingen rondom warmte en de cijfers over het stroom- en warmtegebruik in Flevoland.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Energie
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Milieu
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.9 °C
  • 0.0 mm
  • 5.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top