Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Hoge Vaart tot eind mei verminderd bevaarbaar

Woensdag 23 november 2022
Hoge Vaart tot eind mei verminderd bevaarbaar
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Tot en met eind mei 2023 wordt er in verband met heiwerkzaamheden voor Windplan Groen een veiligheidsradius gehanteerd op de Hoge Vaart tussen Biddinghuizen Ketelhaven. Dit houdt in dat scheepvaart op die route hinder kan ondervinden.

Windplan Groen is op dit moment druk met de funderingen voor nieuwe windmolenlocaties. Een aantal funderingen zijn al gereed om verder opgebouwd te worden. Tijdens het hijsen van de windmolen elementen wordt er een veiligheidsradius gehanteerd, de Hoge Vaart ligt binnen deze veiligheidsradius. Dit houdt in dat de cirkel van de nieuwe windmolen tijdens het hijswerk vrij moet zijn.

Vaarverkeer, en dan met name recreatievaart, zal hiervan hinder kunnen ondervinden. Het vaarwegverkeer zal moeten wachten totdat de hijswerkzaamheden van een element voorbij zijn. Zodra het element op zijn plaats staat kan de scheepvaart er weer door.

Maatregelen
Windplan Groen plaatst aan weerszijden informatieborden, die het scheepvaartverkeer informeren over het werk en de hinder. Ook is contact gezocht met de jachthaven in Biddinghuizen. Het gaat bij de werkzaamheden om de Hoge Varat tussen Biddinghuizen en Ketelhaven (hmp 47 – hmp 61). Verwacht wordt dat deze situatie tot eind mei 2023 zal duren.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Watersport
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.2 °C
  • 0.0 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top