AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa

Chauffeurs Regiotaxi staken opnieuw

Woensdag 14 december 2022
Chauffeurs Regiotaxi staken opnieuw
Foto: Provincie Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Chauffeurs van het leerlingen- en zorgvervoer van Regiotaxi Flevoland gaan donderdag opnieuw staken. Reden hiervoor is dat de cao-onderhandelingen lijken te zijn vastgelopen. Het gaat om een landelijke actie.

Een beter loon en automatische prijscompensatie is waar FNV samen met de chauffeurs op inzet. "Daarnaast zijn de chauffeurs boos dat ze wachtdagen hebben wanneer ze ziek worden. Er is bereidheid om de eerste te laten vallen, maar als ze binnen vier weken nogmaals ziek worden, krijgen ze toch wachtdagen en met het loon dat nu gegeven wordt is dat desastreus. Zeker in deze tijd", aldus Meindert Gorter van vakbond FNV.

Toekomst
Er is volgens Gorter wederom gekozen om te staken omdat het vak wel aantrekkelijk moet blijven ook in de toekomst. "Juist het vervoeren van kwetsbare passagiers doen wij en daarom willen we dat de arbeidsvoorwaarden verbeteren zodat er ook in de toekomst chauffeurs zijn die deze groepen kunnen vervoeren."

Volgens de provincie is inmiddels duidelijk dat er een grote bereidheid tot staken is bij de werknemers van de regiotaxi. Daardoor kan het zijn dat de chauffeurs niet de dienstverlening kunnen bieden die reizigers gewend zijn, zegt de provincie. Daarom wordt aangeraden om te kiezen voor ander vervoer.

Eerder staakten de regiotaxi's ook toen een cao-gesprek mislukte. Met Regiotaxi Flevoland kan er gereisd worden vanuit of naar de gemeenten Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Lelystad. Ook kunnen reizigers met de taxi naar het ziekenhuis en station in Harderwijk.

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Regiotaxi
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Openbaar Vervoer
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top