Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Jaarresultaten OFW: woningvoorraad groeit

Maandag 27 februari 2023
Jaarresultaten OFW: woningvoorraad groeit
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft de jaarresultaten van 2022 bekendgemaakt en de cijfers laten zien dat de woningvoorraad is gegroeid. Door duurzame toepassingen heeft meer dan de helft van de woningen van OFW een energielabel A of hoger en huurders geven gemiddeld een 7,7 voor de dienstverlening van OFW.

OFW heeft actief gewerkt aan de eerste groei in jaren in de woningvoorraad, waarmee ze de wachtlijst voor woningzoekenden willen terugdringen. Ze hebben in 2022 onder andere 54 appartementen opgeleverd aan de Lijzijde, 10 woningen in Het Palet versneld toegevoegd en de verkoop van woningen teruggebracht. In september zijn ze officieel gestart met de bouw van 30 appartementen en het Multifunctioneel Centrum in Swifterbant.

Ruim 300 gasloos
OFW beheert eind 2022 4.275 woningen, waaronder 312 gasloze woningen. Ook werden 92 woningen voorzien van zonnepanelen en 207 van elektrisch koken. Naast deze ontwikkelingen hebben ze te maken gehad met bedreiging aan hun kantoor en moesten ze hun kantoor tijdelijk sluiten voor bezoek en het nog veiliger maken.

Basiskwaliteit
OFW vindt het belangrijk dat hun woningen voldoen aan hun basiskwaliteit (veilig, energetisch en gezond) en dat huurders prettig kunnen wonen. Ze hebben ruim 2.800 huisbezoeken voor reparaties afgelegd en deze werden door huurders gewaardeerd met een 8,0. In bestaande woningen zijn 132 keukens en 95 badkamers vervangen en 127 daken zijn vernieuwd.

Ontmoeten
In 2022 was het ook weer mogelijk om huurders te ontmoeten en OFW heeft hier optimaal gebruik van gemaakt door bijvoorbeeld een spelletjesavond te organiseren en meerdere Doe-Dagen te houden om samen met huurders de tuinen en omgeving in de buurt netjes te maken. Huurders waarderen het contact met OFW met een 7,3.

Infographic
Halverwege 2023 wordt het jaarverslag en de jaarrekening van OFW gepubliceerd. Meer informatie over de resultaten van 2022 is te vinden in de infographic op de website van OFW.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek OFW
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.7 °C
  • 0.0 mm
  • 12.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top