Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Jan Klopman uit Biddinghuizen mogelijk naar Eerste Kamer

Donderdag 16 maart 2023
Jan Klopman uit Biddinghuizen mogelijk naar Eerste Kamer
Foto: Jan Klopman - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De BoerBurgerBeweging (BBB), onder leiding van Caroline van der Plas, heeft uitstekende resultaten behaald in de Provinciale Statenverkiezingen. De partij lijkt vijftien zetels in de Eerste Kamer te veroveren. Daarmee zou Jan Klopman uit Biddinghuizen in de Eerste Kamer kunnen komen.

De coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie zullen op basis van de voorlopige prognose gezamenlijk 24 zetels bezetten, waarmee zij veertien zetels tekortkomen voor een meerderheid in de senaat.

Marge
De christendemocraten van het CDA lijken de grootste verliezer, met een mogelijk verlies van vier van de negen zetels in de Eerste Kamer. VVD, D66 en ChristenUnie verliezen samen ongeveer acht zetels. De voorlopige uitslagen sluiten aan op de exitpoll van woensdagavond en geven meestal een betrouwbaar beeld van de einduitslag, hoewel er nog een marge van één of twee zetels kan zijn.

Klopman
Indien de prognose van vijftien zetels voor de BBB uitkomt, zou Jan Klopman uit Biddinghuizen mogelijk een zetel kunnen bemachtigen in de Eerste Kamer. Hiermee zou hij, voor zover bekend, de eerste inwoner van Biddinghuizen zijn die een positie inneemt in de Eerste of Tweede Kamer. Klopman was de nummer 3 op de provinciale lijst van de partij.


Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Verkiezingen
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.5 °C
  • 0.0 mm
  • 10.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top