Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Nieuws van Windplan Groen

Vrijdag 19 mei 2023
Nieuws van Windplan Groen
Foto: Windplan Groen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Windplan Groen heeft een speciaal meldformulier geïntroduceerd waarmee omwonenden meldingen kunnen maken over geluid, slagschaduw en obstakelverlichting van de nieuwe windturbines. Dit is te lezen in de nieuwsbrief van Windplan Groen.

Het formulier is te vinden bovenaan de Home-pagina van de website van Windplan Groen of door hier te klikken.

De ingediende meldingen zullen direct doorgestuurd worden naar de betrokkenen bij de bouw, die intern informatie zullen verzamelen en zo snel mogelijk contact zullen opnemen met de indieners van de meldingen om de kwesties aan te pakken.

Slagschaduwproblemen tijdens het inregelen van de windturbines
De afgelopen weken zijn er enkele meldingen binnengekomen over slagschaduw in het centrum van Biddinghuizen, terwijl was afgesproken dat dit niet zou optreden. Het probleem blijkt echter verband te houden met het inregelen van de windturbines. Bij het opstarten van de turbines moeten alle apparatuur en instellingen getest en afgesteld worden, wat enkele weken kan duren per turbine. Ton Vrijdag, een van de betrokkenen bij Windplan Groen, legde dit uit tijdens het Windplan Groen Journaal op 18 april 2023.

Financiële participatie voor omgeving bij Windplan Groen
De aangekondigde financiële participatie van de omgeving heeft veel vragen opgeroepen in de afgelopen maanden. Naast de Gebieds Gebonden Bijdrage (GGB) en het Maatschappelijk Fonds wordt dit gezien als een van de manieren waarop de omgeving kan meeprofiteren van Windplan Groen. De dertien windparken die samen Windplan Groen vormen, zijn hard bezig met het uitwerken van deze participatievorm. Meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan de financiële participatie zal beschikbaar zijn in het najaar van 2023. Het laatste nieuws hierover is te vinden op https://www.windplangroen.nl/participatie, waar ook updates worden gegeven in de digitale nieuwsbrief. Daarnaast staat er een speciale uitzending van het Windplan Groen Journaal gepland voor het najaar.

Voortgang bouw van windturbines binnen Windplan Groen
Met de bouw van de 86 windturbines binnen Windplan Groen gaat het voorspoedig. Alle wegen en kabels zijn aangelegd en maar liefst 88% van de fundaties is inmiddels gereed. Op dit moment is 7% van de windturbines volledig gebouwd en is 18% van de totale voorziene elektriciteitsproductie gerealiseerd. Gedetailleerde informatie over de voortgang van de bouw is te vinden op de Planning-pagina van de website: https://www.windplangroen.nl/planning.

Open Dag: Zaterdag 10 juni 2023
Zaterdag 10 juni vindt de Open Dag van Windplan Groen plaats. Hoewel de exacte locaties nog moeten worden bekendgemaakt, zijn er al enkele details beschikbaar. Het publiek kan zich melden op één centrale locatie, namelijk het ketenpark aan de Rietweg 3a in Dronten. Daar zal een informatiemarkt worden opgezet waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de windparken, geluid, slagschaduw, obstakelverlichting en diverse participatievormen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, zal er een pendelbus beschikbaar zijn om verschillende locaties te bezoeken. Op deze locaties kunnen bezoekers de imposante onderdelen van de windturbines van dichtbij bekijken en de indrukwekkende omvang ervaren. Verdere details over de Open Dag, zoals de startlocatie en informatie over aanmelding, zullen binnenkort beschikbaar worden gesteld via https://www.windplangroen.nl/opendag.

Windplan Groen streeft ernaar om belangstellenden op de hoogte te houden via digitale nieuwsbrieven en zal ook tijdens de Open Dag updates verstrekken over de voortgang van het project. Met 86 windturbines in aanbouw en een groot percentage van de fundaties al gereed, zet Windplan Groen zich in voor een duurzame toekomst en een grotere betrokkenheid van de gemeenschap.

Voor meer informatie over Windplan Groen, de bouwvorderingen en de participatiemogelijkheden, kunt u terecht op de officiële website https://www.windplangroen.nl.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.1 °C
  • 0.0 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top