Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Jaarverslag: OFW wil aan de slag met uitdagingen

Dinsdag 20 juni 2023
Jaarverslag: OFW wil aan de slag met uitdagingen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft afgelopen jaar resultaten geboekt op het gebied van bouwproductie, duurzaamheid en leefbaarheid, volgens hun meest recente jaarverslag. Het verslag, nu beschikbaar op de website van OFW, belicht een reeks initiatieven en prestaties in het jaar 2022.

In een poging om de toenemende wachtlijst aan te pakken, heeft OFW het afgelopen jaar de bouw van haar woningvoorraad opgevoerd. "We hebben 54 appartementen en 10 kleinere eengezinswoningen opgeleverd in Dronten en zijn begonnen met de bouw van 30 appartementen in Swifterbant", zegt Noek Pouw, directeur-bestuurder van OFW. Daarnaast verwierf OFW 18 appartementen boven de Lidl, waardoor 18 huurders al snel hun intrek konden nemen in een nieuw appartement in Dronten-West.

Inspannen voor duurzaamheid
OFW heeft ook haar duurzaamheidsinspanningen geïntensiveerd en geïntegreerd in haar vastgoedstrategie. In de komende jaren plant OFW de modernisering van zo'n 400 woningen uit de bouwjaren '73/'80. Naast energiebesparende maatregelen en een streven naar volledig elektrische installaties, zal er ook aandacht zijn voor klimaatadaptief, circulair en natuurinclusief bouwen.

Pilots
Om te zorgen voor veilige en leefbare wijken, heeft OFW pilots gestart voor een beeldkwaliteitssysteem en buurtinventarisaties, onder andere aan de Lucernehof in Biddinghuizen. Deze initiatieven beogen de objectieve en meetbare verbetering van de woning- en woonomgevingskwaliteit, evenals de samenwerking met bewoners om de buurt aan te pakken. In het najaar evalueert OFW de pilot en bepaalt OFW hoe ze ermee verder gaat.

Woningen toevoegen
In de nabije toekomst wil OFW nog meer bereiken, zoals het onthullen van een nieuw koersplan na de zomer. Hierin is de ambitie om 500 woningen toe te voegen en ruim 400 woningen te verbeteren, een ruime verdubbeling van OFW's investeringen in Dronten de komende jaren.

"Voor alle wijken en buurten streven we naar een minimale leefbaarheidsscore van een 7," zegt Pouw. "We streven hierbij niet alleen naar tevreden huurders in een goede woning, maar naar huurders die ook echt thuis (kunnen) zijn in Dronten en bij OFW."

Het volledige jaarverslag inclusief jaarrekening kan gelezen worden op de website van OFW: https://www.ofw.nl/publicaties.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek OFW
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 25.0 °C
  • 0.0 mm
  • 20.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top