Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Deel windmolens staat stil wegens werkzaamheden onderstation

Vrijdag 14 juli 2023
Deel windmolens staat stil wegens werkzaamheden onderstation
Het onderstation aan het Olsterpad
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een aantal windturbines in Biddinghuizen zal gedurende meerdere dagen stil komen te staan vanwege afrondende herstelwerkzaamheden aan het TenneT-onderstation aan het Olsterpad (Dronten). In Biddinghuizen gaat het om de lijn van vijf molens ten noorden van het industrieterrein (Flevo Ventum).

Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden vanaf 14 juli en hebben tot gevolg dat de windturbines die verbonden zijn met het elektriciteitsnet via het Gesloten Distributiesysteem Groen (GDG) en het TenneT-onderstation tijdelijk buiten bedrijf zullen zijn.

Stroomstoring
Het TenneT-onderstation werd in september 2022 getroffen door een storing, maar eerder dit jaar konden de windparken alweer stroom leveren via een noodvoorziening. Nu zullen de herstelwerkzaamheden ervoor zorgen dat de oorspronkelijke situatie volledig wordt hersteld. Het GDG zal vrijdag 14 juli om 21.00 uur uit bedrijf worden genomen en de werkzaamheden worden naar verwachting afgerond op vrijdag 21 juli om 14.00 uur.

Deel draait door
Het GDG is verantwoordelijk voor het leveren van stroom aan het Olsterpad via het TenneT-onderstation. Hierdoor zullen windturbines van enkele windparken, waaronder Flevo Ventum, Windpark Hoge Vaart Zuid en XY Wind, stil komen te staan gedurende deze periode. Echter, niet alle windparken van Windplan Groen ondervinden hinder van deze stilstand. De windparken Vires Venti, Kubbeweg en Zeebiestocht zijn niet aangesloten via het GDG en het TenneT-onderstation, en zullen dus normaal blijven functioneren gedurende deze periode.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • -1.8 °C
  • 0.0 mm
  • 6.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top