AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Informatiebijeenkomsten over obligatielening Windplan Groen

Maandag 2 oktober 2023
Informatiebijeenkomsten over obligatielening Windplan Groen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober worden er door Windplan Groen informatiebijeenkomsten georganiseerd in respectievelijk Lelystad en Dronten over de mogelijkheid voor lokale participatie door middel van een obligatielening, dit is te lezen in de nieuwste nieuwsbrief van Winplan Groen.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt uitgebreide informatie verschaft over de obligatielening en de daaraan verbonden voorwaarden. Belangstellenden kunnen zich inschrijven mits zij woonachtig zijn in de gemeenten Dronten of Lelystad, 18 jaar of ouder zijn en niet reeds deelnemen in Windshare of één van de andere windparken in Flevoland.

Details van deze vorm van financiële participatie staan in een zogeheten Informatie Memorandum (IM). Dat IM vindt u dan onder meer via https://www.windplangroen.nl/obligaties.

Obstakelverlichting
Verder is er een ontwikkeling met betrekking tot de rode obstakelverlichting op de 86 nieuwe windturbines. Het plan is om deze verlichting grotendeels uit het nachtbeeld te verwijderen. Hiervoor wordt een naderingsdetectiesysteem getest, dat ervoor zorgt dat de verlichting alleen inschakelt bij laag vliegverkeer in de nabijheid. Alle betrokken windparken hebben besloten tot aanschaf van de benodigde extra apparatuur.

In het Windplan Groen Journaal van dinsdag 26 september stond participatie centraal. Verschillende gasten schetsten de contouren van de aanstaande obligatielening en de bijbehorende informatieavonden in oktober. Het journaal besteedde ook aandacht aan maatschappelijke organisaties die steun ontvangen uit diverse fondsen.

Met 87% van de windturbines voor Windplan Groen reeds gebouwd, vordert het project gestaag. De verwachting is dat de bouw begin 2024 volledig afgerond zal zijn, afhankelijk van weersomstandigheden.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.5 °C
  • 0.0 mm
  • 18.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top