AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Progressie in Windplan Groen en start inschrijving obligatielening

Vrijdag 13 oktober 2023
Progressie in Windplan Groen en start inschrijving obligatielening
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In de diverse windparken van Windplan Groen wordt gestaag voortgang geboekt. Op dit moment is circa negentig procent van de windturbines bouwkundig voltooid, waarvan een deel nog in de testfase verkeert. De verwachting is dat de bouw begin 2024 geheel voltooid zal zijn.

In het kader van financiële participatie is er een regeling getroffen voor een obligatielening. Inwoners van Lelystad en Dronten die voldoen aan de gestelde voorwaarden kunnen zich vanaf 26 oktober inschrijven voor de regeling van Stichting Obligatielening Groen. De toekenning en betaling van de obligaties zal nog voor de jaarwisseling plaatsvinden. De afgelopen weken zijn er vier informatiebijeenkomsten georganiseerd voor geïnteresseerden, waarbij ruim tweehonderd inwoners aanwezig waren. Het bijwonen van deze bijeenkomsten was geen vereiste voor deelname aan de lening.

Inschrijving is mogelijk via een speciale pagina, die sinds 26 september beschikbaar is. In het Windplan Groen Journaal zijn enkele vragen over de regeling behandeld. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op de website van Windplan Groen.

Vier voormalige windturbines van Ansjovisstroom herbouwd in Australië
Buiten de landsgrenzen zijn vier voormalige windturbines van Ansjovisstroom herbouwd in West-Australië, nabij Moora. In oktober is de opbouw van de eerste twee turbines gepland op het terrein van Moora Piggery, een groot varkensbedrijf. De overige turbines zullen sinaasappelboerderijen in de regio van stroom voorzien. Meer informatie over dit project is te lezen in de nieuwsbrief over het Australische project en de turbines van Ansjovisstroom.

Windplan Groen Journaal
Het Windplan Groen Journaal van 26 september besteedde aandacht aan het thema participatie. Tafelgasten Hubert Ceelaert en Henk Noome bespraken de verschillende bestaande vormen van participatie. Niels de Fijter lichtte de hoofdlijnen van de aanstaande obligatielening toe. Ook werd er aandacht besteed aan maatschappelijke organisaties die in de komende jaren steun zullen ontvangen uit diverse fondsen. De uitzending is terug te kijken via de website van Windplan Groen.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.4 °C
  • 0.0 mm
  • 20.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top