AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa

De meeste Flevolanders zijn voor meer kernenergie

Woensdag 29 november 2023
De meeste Flevolanders zijn voor meer kernenergie
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pixabay.com / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), getiteld Belevingen 2023, blijkt een toename in de steun voor het gebruik van kernenergie in Nederland. In 2020 was 25 procent van de Nederlandse volwassenen voorstander van meer kernenergie, maar in 2023 is dit percentage gestegen naar 36 procent. In Flevoland is 32,2% voorstander van meer kernenergie.

Het onderzoek toont significante verschillen in standpunten over kernenergie op basis van geslacht, leeftijd en opleidingsniveau. Mannen (49 procent) zijn meer geneigd tot steun voor kernenergie dan vrouwen (23 procent). Ouderen en mensen met een hoger onderwijsniveau zijn ook vaker voorstanders van het gebruik van kernenergie.

Regionale verschillen in houding
Regionaal gezien zijn inwoners van Zeeland, waar de enige operationele kerncentrale van Nederland staat, het meest positief over kernenergie met 40 procent voorstanders. Groningen heeft met 31 procent de laagste steun voor kernenergie.

Flevolandse cijfers
In 2023 blijkt 32,2 procent van de volwassenen in Flevoland voorstander van meer gebruik van kernenergie. 12,8 procent van de Flevolanders is van mening dat het gebruik van kernenergie op het huidige niveau moet blijven, terwijl 14,6 procent vindt dat het gebruik moet verminderen. Een kleiner percentage, 12,3 procent, is volledig tegen het gebruik van kernenergie. De resterende respondenten hebben geen mening.

18.000 mensen onderzocht
Het CBS-onderzoek Belevingen 2023, uitgevoerd tussen 7 februari en 21 april 2023, onderzocht de houding van Nederlanders ten opzichte van klimaatverandering en energietransitie en omvatte de meningen van meer dan 18 duizend volwassenen.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Energie
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Flevoland
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.8 °C
  • 0.0 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top