Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa

EBS introduceert nieuwe dienstregeling om uitval te voorkomen

Donderdag 1 februari 2024
EBS introduceert nieuwe dienstregeling om uitval te voorkomen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Wie gebruik maakt van het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht ondervindt de laatste tijd hinder. Met name in Flevoland vallen er regelmatig busritten uit. Vervoerder EBS werkt daarom aan een nieuwe dienstregeling die betrouwbaarder uit te voeren is en vanaf zondag 14 april ingaat.

Het openbaar vervoer in Flevoland en de kop van Overijssel wordt sinds 10 december 2023 verzorgd door EBS onder de naam RRReis. Zoals veel organisaties heeft ook EBS helaas te maken met personeelstekort. De krapte op de arbeidsmarkt speelt bij alle vervoerders. Daarnaast is het ziekteverzuim te hoog en stromen er veel chauffeurs uit vanwege pensionering en ouderenregelingen onder de nieuwe CAO. Ook is er minder personeel vanuit de vorige vervoerders overgekomen dan voorzien. Er is stevig ingezet op werven van nieuwe chauffeurs, maar dit had nog niet voldoende resultaat. Het lukt EBS hierdoor niet om de dienstregeling, die per 10 december flink uitgebreid is, betrouwbaar uit te voeren.

Vooral reizigers in de provincie Flevoland merken dit aan uitval van ritten.EBS heeft de situatie besproken met haar opdrachtgevers: de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Om de problemen de baas te worden, is besloten een nieuwe dienstregeling te maken die met minder chauffeurs gereden kan worden. Deze dienstregeling moet op 14 april ingaan. Maarten Spaargaren, concessiemanager IJssel-Vecht bij EBS: "We vinden het heel vervelend voor onze reizigers dat ze momenteel niet de service krijgen die ze van ons mogen verwachten. Wij bieden hiervoor onze excuses aan. We zijn druk bezig met het werven van nieuwe buschauffeurs. Met de dienstregeling die vanaf 14 april ingaat zullen er meer bussen op tijd gaan rijden. Dat is fijn voor de reizigers én voor onze chauffeurs".

Tot de start van de nieuwe dienstregeling probeert EBS de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar er zullen helaas nog regelmatig ritten uitvallen. De reizigers wordt daarom geadviseerd om vlak voor hun vertrek de actuele reisinformatie te checken.

Over RRReis
RRReis is de naam voor het openbaar vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Er zijn verschillende vervoerders die het openbaar vervoer onder de naam RRReis verzorgen. EBS verzorgt voor RRReis sinds december 2022 het busvervoer in Midden-Overijssel en Veluwe Noord en vanaf 10 december 2023 ook het busvervoer in Flevoland (exclusief Almere) en Noordwest Overijssel. In Gelderland verzorgt Hermes onder de naam RRReis het openbaar vervoer in Zuid-Veluwe. Sinds 10 december rijden ook de Valleilijn (Keolis) en de regio Twente (Arriva) onder de naam RRReis.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Openbaar Vervoer
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 29.9 °C
  • 0.0 mm
  • 20.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top