Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Zonnebloem zoekt betrokken vrijwilligers

Dinsdag 12 maart 2024
Zonnebloem zoekt betrokken vrijwilligers
Foto: Zonnebloem Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De Zonnebloem afdeling Biddinghuizen is met spoed op zoek naar een secretaris en enkele vrijwilligers. De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.

Wat en voor wie is de Zonnebloem?
Al 75 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Een vrijwilliger van de Zonnebloem vertelt: "Wij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. En zetten ons daarom iedere dag met tienduizenden vrijwilligers in om iedereen vanaf 18 jaar met een fysieke beperking zorgeloos te laten genieten van het leven. Hierbij denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt. We hebben een actief bestuur en organiseren veel activiteiten zowel binnen als buiten het dorp voor onze doelgroep".


Secretaris zoekt opvolger
De secretaris is dit jaar 12 jaar bestuurslid en de statuten zeggen dat het tijd is om een andere secretaris te benoemen. De voornaamste taken van de secretaris is het maken van de notulen van de vergaderingen en het maken van het jaarverslag, het bijhouden van de online administratie, inschrijven van de nieuwe deelnemers en vrijwilligers. Op dit moment maakt de secretaris ook de uitnodigingen, maar dat kunnen we ook onderling afwisselen.

Wat doe een bezoekvrijwilliger?
De bezoekvrijwilliger bezoekt regelmatig een Zonnebloemdeelnemer in zijn / haar thuissituatie voor gezelschap en sociaal contact. Wat de bezoekvrijwilliger precies doet, wordt gezamenlijk bepaald. Bijvoorbeeld: samen een kopje koffiedrinken, gezellig bijpraten of lekker naar buiten om een wandeling te maken. Aandacht, een luisterend oor en oprechte belangstelling staan centraal.

Behalve dat het bezoekwerk veel kan betekenen voor de deelnemers, levert het de bezoekvrijwilliger ook het nodige op: het geeft voldoening, omdat de vrijwilliger ziet en ervaart dat gezelschap en een luisterend oor veel voor iemand kan betekenen.


Enthousiaste lotenverkopers.
De Zonnebloemloterij is een belangrijke inkomstenbron voor de afdeling Biddinghuizen. Elk jaar gaan de vrijwilligers op pad om zoveel mogelijk loten te verkopen en hiermee geld op te halen voor het goede doel. Iedereen die een paar uurtjes tijd over heeft en het belangrijk vindt dat mensen met een lichamelijke beperking, jong en oud, volop van het leven kunnen genieten, kan zich opgeven.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Trees van 't Westende 0321-332387 / avantwestende@gmail.com
Rita Jochemsen 06-53248178 / Jochemsen@hotmail.com.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zonnebloem
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.8 °C
  • 0.0 mm
  • 11.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top