Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb

Gratis plantenpakketten in ruil voor tegels

Vrijdag 26 april 2024
Gratis plantenpakketten in ruil voor tegels
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een groene tuin geeft niet alleen een vrolijk uitzicht, maar is ook essentieel voor welzijn en de natuur. Daarom slaan IVN Flevoland, Gemeente Dronten en OFW de handen ineen om inwoners te helpen bij het vergroenen van hun tuinen met een tegelruilactie op 25 mei. IVN deelt 120 gratis plantenpakketten uit in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Alle inwoners van de gemeente Dronten mogen langskomen.

Het plantenpakket bevat alles wat je nodig hebt om een vierkante meter van jouw tuin te vergroenen, inclusief planten en tuinaarde. "We brengen de natuur een stukje dichter bij de mensen thuis", aldus Benjamin Smit van IVN Flevoland. "Deze Tegelruilactie is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de inwoners zelf."

Een groene tuin is beter voorbereid op deze gevolgen van klimaatverandering dan een betegelde tuin. Zo krijgen we steeds vaker te maken met hevige regenbuien en langere perioden van droogte en hitte. Het regenwater kan goed weglopen in de natuurlijke bodem en een groene tuin zorgt voor verkoeling in de zomer. Met een groene tuin of groen balkon verwelkom je bovendien vogels, insecten en andere dieren. Deze helpen je tuin gezond en vrij van plagen te houden.

Wat zit er in het gratis plantenpakket?
In dit biologische (gifvrije) plantenpakket zit een struik, vaste planten en aarde. Hiermee kun je 1 m2 in jouw tuin vergroenen. Het pakket zit vol planten die zorgen voor een lange bloeiboog: van het voorjaar tot het najaar. Bij het pakket ontvang je tips hoe je jouw planten aanplant en er goed voor zorgt. Zo heb jij jarenlang plezier van jouw nieuwe planten.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een groenere gemeente Dronten?
Om deel te nemen aan deze winactie lever je minstens 9 tegels in bij een van de ophaallocaties in Biddinghuizen (Klaversingel) , Swifterbant (Noordhoren) of Dronten (Spiegelstraat). In ruil voor jouw tegels, ontvang je een gratis plantenpakket. De actie vindt plaats op 25 mei 2024 van 10 tot 14 uur.

Schrijf je snel in, want er zijn maar een beperkt aantal pakketten beschikbaar. Mocht je te laat zijn voor een pakket, dan kun je op de ophaallocatie alsnog je tegels inleveren, tuincompost meenemen en krijg je een zakje biologische bloemzaden.

Aanmelden kan hier.

Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.8 °C
  • 0.4 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top