Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Nieuws uit de rubriek Spijkvijver


Adverteerder in de rubriek Spijkvijver
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Nieuws uit de rubriek Spijkvijver
Natuurwandeling rondom Spijkvijver

Natuurwandeling rondom Spijkvijver

29-02-2024 In de gemeente Dronten biedt de Spijkvijver een unieke natuurbelevenis. Het gebied rondom de vijver, kenmerkend door het vele zand vanwege de graafwerkzaamheden, huisvest een bijzondere flora en fauna. De hoge kwaliteit van het water in de vijver draagt bij aan de rijkdom van het gebied, waar dit voorjaar de wilgen, kerspruimen en mogelijk de gele kornoelje in bloei staan.


Zwemlocaties in Flevoland officieel aangewezen voor 2024

Zwemlocaties in Flevoland officieel aangewezen voor 2024

15-01-2024 De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek heeft het ontwerpbesluit voor de aanwijzing van zwemlocaties in 2024 bekendgemaakt. Dit besluit is in lijn met de Europese zwemwaterrichtlijn, die vereist dat zwemplaatsen in oppervlaktewater elk jaar voor het zwemseizoen officieel worden aangewezen.


Natuurwandeling bij Spijkvijver

Natuurwandeling bij Spijkvijver

30-08-2023 IVN Dronten heeft op 12 september een natuurwandeling rondom de Spijkvijver in Biddinghuizen in de planning staan, met vertrek om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Oost in Dronten (of wanneer je rechtstreeks gaat om 09.45 uur bij de parkeerplaats aan de Oldebroekerweg).


Bossagebrand Alikruikpad snel onder controle

Bossagebrand Alikruikpad snel onder controle

06-04-2023 Woensdagmiddag rukte de Brandweer Biddinghuizen uit voor een brand in de bossages nabij De Spijkvijver aan het Alikruikpad. Bij aankomst bleek de brand behoorlijk uitgebreid te zijn, maar de brandweerlieden wisten het vuur toch snel onder controle te krijgen.


Trailrun in Spijkbos Biddinghuizen komt terug voor tweede editie

Trailrun in Spijkbos Biddinghuizen komt terug voor tweede editie

30-01-2023 Op zaterdag 18 maart organiseert Train3Sports de tweede editie van een trailrun in het Spijkbos Biddinghuizen. "De afwisselende paden en natuur bieden een uitdagende ervaring voor lopers die meer willen dan hetzelfde pad te blijven herhalen", aldus de organisatie.


Omgevingsdienst waarschuwt voor blauwalg

Omgevingsdienst waarschuwt voor blauwalg

12-08-2022 Volgens de Omgevingsdienst Flevoland zijn de weersomstandigheden ideaal voor blauwalg. Wie wil zwemmen in natuurlijk water, moet zich goed voorbereiden, onder andere door zwemwater.nl te raadplegen. In Biddinghuizen is er momenteel nog geen blauwalg geconstateerd.


Natuurwandeling in Spijk-Bremerberg

Natuurwandeling in Spijk-Bremerberg

17-01-2022 Op dinsdag 8 februari houdt IVN afdeling Dronten een natuurwandeling in het bos Spijk-Bremerberg in het buitengebied van Biddinghuizen. De wandeling heeft een lengte van ongeveer vijf kilometer en vindt vooral plaats rond de Spijkvijver.


Geen blauwalg meer bij Spijkvijver

Geen blauwalg meer bij Spijkvijver

20-08-2021 De Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek heeft vrijdag de waarschuwing voor blauwalg bij het strand Spijkvijver in Biddinghuizen ingetrokken. Het is voor mens en dier dus weer veilig om daarin te zwemmen.


Twee nieuwe meldingen van blauwalg in de provincie: Spijkvijver

Twee nieuwe meldingen van blauwalg in de provincie: Spijkvijver

20-08-2021 De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek heeft opnieuw voor twee plekken in de provincie een waarschuwing voor blauwalg afgegeven. Het gaat om het Strand in Zicht in de Noorderplassen in Almere, en het strand bij de Spijkvijver in Biddinghuizen.


Nieuwe recreatie- en fietsroutekaart Dronten

Nieuwe recreatie- en fietsroutekaart Dronten

23-07-2021 Met het op de kaart zetten van de nieuwe entree over de Reevesluis in Dronten en de fietsverbinding langs de Spijkvijver bij Biddinghuizen is de recreatie- en fietsroutekaart van Dronten weer up-to-date. Met trots presenteerde wethouder Irene Korting, van toerisme en recreatie, de eerste gedrukte editie ervan aan GroenLinks burgerraadslid Albert Bleijenberg.


Speuren naar wild in Spijk-Bremerberg

Speuren naar wild in Spijk-Bremerberg

30-07-2019 Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 3 augustus aanstaande een ontdekkingstocht voor het hele gezin in het bos Spijk-Bremerberg. De tocht staat onder leiding van een gids en duurt van 20.00 tot 22.00 uur.


Zwemwater Biddinghuizen vooralsnog in orde

Zwemwater Biddinghuizen vooralsnog in orde

17-07-2019 In recreatieplas 't Bovenwater in Lelystad is, als eerste locatie dit jaar in Flevoland, blauwalg aangetroffen. De diverse locaties in Biddinghuizen waar gezwommen kan worden rond Biddinghuizen hebben hier volgens de omgevingsdienst Flevoland nog geen last van. Wel is er nader onderzoek bij de Spijkvijver.


Waarschuwing blauwalg Spijkvijver geldt nog

14-08-2015 De waarschuwingen vanwege blauwalg bij het Surfstrand en het Zwemstrand in Almere zijn ingetrokken. Bij de Spijkvijver in Biddinghuizen geldt de waarschuwing nog wel. Dat meldt de Omgevingsdienst Flevoland.


Blauwalg in Spijkvijver

15-07-2015 De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek waarschuwt voor blauwalg bij de Spijkvijver in Biddinghuizen en 't Bovenwater in Lelystad. Zwemmen in water met blauwalg kan huidirritatie en maag- en darmklachten veroorzaken.


Loopgroep Biddinghuizen al meer dan 25 jaar een begrip

Loopgroep Biddinghuizen al meer dan 25 jaar een begrip

18-07-2011 De lopers en loopsters van loopgroep Biddinghuizen trainen graag in het Spijkbos. Dit mooie stukje natuur biedt een ideaal parcours om heerlijk ontspannen aan de hardloopsport te doen.


Negatief zwemadvies Spijkvijver

16-09-2010 De provincie Flevoland raadt mensen met ingang van september 2010 ten sterkste af te gaan zwemmen in de Spijkervijver in het Spijkerbos bij Biddinghuizen.


Afvalbrand bij Spijkvijver

07-04-2009 De brandweer van Biddinghuizen rukte zondagmiddag rond 18.00 uur uit richting Oldebroekerweg / Spijkbos.


Biddinghuizer zwemwater nog in orde

Biddinghuizer zwemwater nog in orde

28-07-2006 Alle Biddinghuizer zwemlocaties hebben nog een voldoende waterkwaliteit, zo blijkt uit de zwemwaterkaart Flevoland die te bekijken is via de website van de provincie.


Slechte staat fietspaden

29-04-2005 Enkele inwoners van Biddinghuizen hebben de Milieugroep Dronten benaderd met klachten over de slechte staat van de fietspaden in het Spijk- en Bremerbergbos en over de daar aangerichte ravage door de recente velling van bomen.


Biddinghuizer zwemwater in orde

08-09-2004 Het is natuurlijk nog de vraag hoe lang de nazomer duurt, maar vooralsnog is al het Biddinghuzer zwemwater van goede kwaliteit, zo blijkt uit de zwemwaterkaart van de provincie Flevoland.


Natuurwerkdag Spijkvijver

01-11-2002 De Nationale Natuurwerkdag wordt komende zaterdag 2 november gehouden aan de Spijkvijver bij Biddinghuizen.


zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.3 °C
  • 25.6 mm
  • 16.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top