Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

De Wingerd op wereldreis in het Colombinehuis

Vrijdag 15 april 2011
De Wingerd op wereldreis in het Colombinehuis
Foto: KBS De Wingerd

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen dinsdag zijn leerlingen van KBS De Wingerd en hun ouders op bezoek geweest bij het Colombinehuis. Daar maakten zij kennis met andere culturen.

Dit was mogelijk door de dertig wereldreizigers van 'Up With People', die deze week in Dronten logeren en het Colombinehuis bevolkten. Met behulp van tassen, mappen, landkaarten, gebruiksvoorwerpen, kledingstukken en munten uit het land wordt een heuse informatiemarkt tot stand gebracht.

Rond half twee arriveren vijfig kinderen uit Biddinghuizen om in een gezellige en ongedwongen sfeer verhalen aan te horen. De jonge mensen van ‘Up with people’ vertellen, in het Engels, enthousiast over hun land en beantwoorden alle vragen die gesteld worden door de basisschoolleerlingen van De Wingerd. Ouders en leraren vertalen wat echt niet begrepen wordt.


Bij de wereldreis hoort ook een rondleiding door de huisjes van het Colombinehuis. Deze zijn immers ook ingericht naar een landenthema. Nieuwsgierig kijken de kinderen rond. Ook ouders zijn geïnteresseerd. Na afloop gaat iedereen weer richting school.

Een unieke kans voor de kinderen om op een ongedwongen manier kennis te maken met andere culturen van ver weg, zo dicht bij huis.

Redactie BHZNet.nl / Het Colombinehuis

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Wingerd
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top