Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

3 medailles voor BAS-turnsters

Vrijdag 15 april 2011
3 medailles voor BAS-turnsters
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag stond de tweede plaatsingswedstrijd van de 5de divisie op het programma, ditmaal in Lelystad.

Op baan 1 kwam Anouk Speelman (instap, niveau 11) voor BAS Gymnastiek in actie. Zij turnde een prima wedstrijd met zelfs een 2e plaats op brug en de vloer. Ze miste op 0,1 punt het podium, maar eindigde op een prachtige 4de plaats.

Op baan 2 was een drietal aan het werk in jeugd, niveau 8. Iris den Boestert is de jongste maar steekt veel op van de andere 2 meiden. Ze kwam goed over de pegasus en ook haar vloeroefening was keurig. Zij sluit de wedstrijd als 26e af.

Alexia Halkis werkte netjes de onderdelen af en wordt verdienstelijk 18e met zelfs de achtste score op de balk.

Zilver voor De Gier
Noëlle de Gier laat zien dat het goud van de vorige wedstrijd geen toevalstreffer was. Ze turnde een zeer constante wedstrijd. Met o.a. een 1e plaats op de balk mocht zij deze keer de zilveren medaille mee naar Biddinghuizen nemen.


Zilver voor Noëlle de Gier

’s Middags startte in pupil 1, niveau 10 Leonie van Bergeijk. Leonie turnde ijzersterk, vooral op de brug en de sprong. Ze eindigde heel goed op de 3de plaats en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Bij junior, niveau 7 deed Sharon Apeldoorn het erg goed. Vooral op de vloer en de brug liet ze zeer strakke oefeningen zien. Ze eindigde als 6de.
Chuan Moelker maakte een klein foutje op de balk, maar turnde verder een zeer stabiele wedstrijd. Ze eindigde op een prima 13de plaats.

Senioren
In de laatste wedstrijd waren de senioren Moniek Oomen, Kyra Nachtzaan en Lisa van Os aan beurt (niveau 6).
Moniek draaide op alle toestellen een heel mooie wedstrijd, met zelfs een eerste plaats op balk. Uiteindelijk mocht zij een prachtige zilveren medaille naar huis nemen en een welverdiende finale plaats.
Lisa had wat rugklachten, maar dit was niet te zien. Ze turnde een prachtige wedstrijd met een heel mooie balkoefening, waarop ze tweede werd, en op vloer liet ze een hoge salto zien. Uiteindelijk is Lisa geëindigd op een prima 10e plaats.
Kyra turnde een zeer constante wedstrijd, met één foutje op de balk, maar daar zette ze een mooie vloeroefening tegenover met twee hoge salto's, ook op brug pakte Kyra punten. Ze behaalde hiermee de 13e plaats.

Finalisten
Naar de finale op 28 mei in Zetten gaan: Anouk Speelman,Leonie van Bergeijk, Noëlle de Gier, Sharon Apeldoorn en Moniek Oomen. Zoals altijd heeft BAS-gym ook weer een eerste reserve: dit is Lisa van Os.
Met 3 medailles en zeker 5 finaleplaatsen was het een prima turndag voor trainster Diane en haar meiden.

BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top