Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Icare start Consultatiebureau Senioren

Donderdag 24 november 2011

BIDDINGHUIZEN - Na het succes in Lelystad en Dronten, is Icare Verpleging en Verzorging met ingang van deze zomer ook in Swifterbant en Biddinghuizen gestart met een Consultatiebureau voor Senioren.

Zestigplussers worden uitgenodigd om samen met een wijkverpleegkundige naar hun gezondheid en eventuele gezondheidsrisico’s te kijken.

Mensen worden steeds ouder en zijn ook op latere leeftijd actief met werk, hobby’s en kleinkinderen. Om senioren te helpen zo lang mogelijk gezond te blijven en eventuele aandoeningen of ziektes vroegtijdig te signaleren, start Icare thuiszorg dit Consultatiebureau.

Preventief advies
Tijdens het eerste consult, dat een uur duurt en helemaal gratis is, krijgen senioren preventieve adviezen van de gespecialiseerd wijkverpleegkundigen, Annemiek de Bruijne en Sophie Hoogwater. Er wordt onder andere gekeken naar de fysieke gezondheid, de leefstijl en het sociaal en emotioneel functioneren. Ook worden er een aantal tests gedaan, zoals het meten van de bloeddruk en bloedsuiker en het bepalen van de BMI. Vanzelfsprekend kunnen bezoekers tijdens het consult ook zelf vragen stellen.

Gezond en actief ouder worden
Icare Verpleging en Verzorging wil mensen zoveel mogelijk stimuleren om gezond en actief ouder te worden. Daarom brengt ze samen met de bezoeker in kaart of er gezondheidsrisico’s zijn die dat kunnen belemmeren.

‘Als er risico’s zijn motiveren we de mensen om die zoveel mogelijk zelf aan te pakken. Zo kunnen we adviseren contact op te nemen met een diëtist, fysiotherapeut of met andere hulpverleners. Daarnaast is het grote voordeel dat Icare in het verpleegkundig team wijkverpleegkundigen heeft met allemaal een eigen aandachtsgebied, zoals wondzorg, diabetes en CVA. Als het nodig is kunnen deze gespecialiseerd verpleegkundigen betrokken worden bij de reguliere thuiszorg en verwijzen wij hiernaar door. Het Consultatiebureau voor Senioren van Icare is een uniek project, dat bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van de senioren”, aldus Annemiek en Sophie.

Samenwerking met zorgverleners
Zestigplussers worden gedurende een jaar ondersteund. Daarbij wordt samengewerkt met andere zorgverleners zoals de huisarts, apotheek en ziekenhuizen. Voordeel van deze samenwerking is dat er snel andere zorg ingeschakeld kan worden, als dat nodig is. Na een eerste consult, volgt na drie maanden nog een gratis vervolgafspraak van een half uur.

Deelname
Iedereen van zestig jaar en ouder die verzekerd is bij Achmea (Groene Land Achmea, Zilveren Kruis Achmea en PWZ Achmea), ontvangt een vragenlijst. Mensen die willen deelnemen kunnen de ingevulde vragenlijst terug sturen. Aan de hand daarvan wordt beoordeeld of er sprake is van een verhoogd risico op gezondheidsproblemen en de persoon uitgenodigd wordt voor een bezoek aan het bureau.

Het Consultatiebureau voor Senioren wordt in Swifterbant elke vrijdagochtend gehouden in ”De Steiger”. In Biddinghuizen wordt het gehouden op de donderdagmiddag in het gezondheidscentrum aan de Cultuursingel. Wie vragen heeft over het consultatiebureau, of over thuiszorg van Icare in Flevoland kan bellen naar 0522-279267 (op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur) of mailen naar servicebureau@icare.nl

Icare

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Icare
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.5 °C
  • 0.0 mm
  • 5.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top