AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

In vogelvlucht: bladruimen

Donderdag 1 december 2011
In vogelvlucht: bladruimen
Foto: Team Groenvoorziening

BIDDINGHUIZEN - In de rubriek 'In Vogelvlucht' van het Team Groenvoorziening Biddinghuizen is er deze keer aandacht voor de grote hoeveelheid bladeren die in de herfst in het dorp vallen.

In onderstaand verslag is te lezen hoe het team hierbij te werk gaat.

Zo aan het eind van het jaar zijn we volop bezig zijn met het opruimen van de bladeren. Dit pakken we op verschillende manier aan.
De bospaden worden gedaan d.m.v. een tractor met een bladblazer, deze paden maken we schoon d.m.v. Lucht. De bladeren worden naar de zijkanten geblazen. Achter de tractor ontstaat dan een schoon wandelpad.


Op grote grasvelden zetten we een tractor met trilo in. Dit is een machine die de bladeren van het gras af kan borstelen. Dit gaat het makkelijkst als de bladeren loodrecht naar beneden zijn gevallen zodat er geen rillen en bulten ontstaan. De tractorchauffeur maakt banen naast elkaar en op deze manier word de grasmat ontdaan van het blad.


De laatste manier is dat er een veegwagen wordt ingezet. Iemand van de plantsoenendienst loopt voor de machine uit en blaast met een bladblazer de randen en parkeerplaats vrij van blad. Dit komt op een ril langs de weg te liggen en wordt zo door de veegmachine opgehaald.


Wij proberen op deze manier al het blad op te ruimen. We beginnen hierbij aan één kant van het dorp en werken zo toe naar de andere kant van het dorp. Aangezien deze machines gemeentebreed worden ingezet en wij ook maar op één plek tegelijk kunnen zijn, kan het dus even duren voordat wij alles gehad hebben. Maar er wordt aan gewerkt om de straten en grasvelden weer mooi schoon te krijgen!

Team groenvoorziening Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Wijkpost
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top