Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Flevoland wijst fusievoorstel Plasterk af

Woensdag 25 september 2013

BIDDINGHUIZEN - Gedeputeerde Staten van Flevoland (GS) wijzen het herindelingsontwerp voor de provinciefusie van dit kabinet af. Voor GS zijn provincie- en gemeentegrenzen echter niet heilig. GS staan zeker open voor een gesprek over de vorming van vijf nieuwe landsdelen, mits het kabinet bereid is serieus te kijken naar een evenwichtige herverdeling van taken over de drie overheidslagen.

Een platte fusie in de Noordvleugel zoals minister Plasterk voorstelt, heeft geen meerwaarde.

Gedeputeerde Staten schrijven dit in de concept-zienswijze die voor behandeling aan Provinciale Staten wordt aangereikt. Zij concluderen net zoals Noord-Holland en Utrecht dat eerder deden dat de onderbouwing van het fusievoorstel op vrijwel alle punten zwak of zelfs feitelijk onjuist is. Hierdoor is het draagvlak voor de plannen eerder afgenomen dan toegenomen. Het belangrijkste criterium waarop het plan wordt getoetst is de vraag of een provinciefusie voor de inwoners en voor bedrijven in Flevoland meerwaarde heeft. GS zijn van mening dat hier geen sprake van is. Zij vinden het een gemiste kans dat de minister zijn wetsvoorstel niet heeft gebruikt om de meerwaarde van een provinciefusie aan te tonen, ondanks verzoeken hiertoe vanuit de provincies en zowel Tweede als Eerste Kamer.

Breed gedragen
GS zijn van mening dat een breed gedragen visie op de positie en de rol van de provincie binnen ons openbaar bestuur ontbreekt in het voorstel. Er is grote onduidelijkheid over de vragen welke taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden de provincie nieuwe stijl krijgt en welke problemen precies worden opgelost. Een integrale visie is noodzakelijk voordat drastische en onomkeerbare stappen worden gezet, zoals de samenvoeging van deze drie provincies.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.3 °C
  • 0.2 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top