AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Flevolamb Flevolamb

Beversporen in het Harderbos

Woensdag 4 december 2013
Beversporen in het Harderbos
Foto: Vereniging Natuurmonumenten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Bevers zijn dichterbij dan je denkt. Ga mee met de boswachter van Natuurmonumenten op woensdag 18 december. Je (groot)ouders mogen ook mee op zoek naar sporen van bevers en andere dieren.

Sporen van bevers
Je ziet ze misschien niet zo snel, maar hun sporen wel. Afgeknaagde stammetjes van elzen en wilgen en een grote takkenbult vertellen een heel verhaal. Of misschien, als je heel stil bent, hoor je het geluid van de staart op het water. De boswachter leert je die sporen en geluiden te herkennen en ook wat andere dieren achterlaten: pootafdrukken, haren, veertjes, braakballen van uilen, puntig gedraaide drollen van vossen of een zogenaamde veegplek van reeën. Let dus goed op, want ook in de winter is er veel te ontdekken in de natuur.

Aanmelden
De speurtocht start om 14.00 uur bij de p-plaats van de Flevostrandcamping, Strandweg 1, 8256 RZ Biddinghuizen en duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden kan via de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda en telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten: (035) 655 99 11 . Leden van Natuurmonumenten betalen € 3,- p.p, niet-leden € 5,- p.p. Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.


Natuurmonumenten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top