Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Nieuws uit de rubriek Staatsbosbeheer


Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Nieuws uit de rubriek Staatsbosbeheer
1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende >>

Op zoek naar wild in Spijk-Bremerberg

Op zoek naar wild in Spijk-Bremerberg

07-09-2023 Aanstaande vrijdag, 8 september, organiseert Staatsbosbeheer van 19.00 uur tot 20.30 uur een wandeling in het bos van Spijk-Bremerberg. Tijdens deze tocht kunnen deelnemers niet alleen genieten van de herfstkleuren en paddenstoelen, maar ook speuren naar het wild dat in dit gebied leeft.


Struinen langs de Strandgaperbeek

Struinen langs de Strandgaperbeek

21-06-2023 Staatsbosbeheer nodigt natuurliefhebbers uit voor een tocht langs de Strandgaperbeek in Biddinghuizen op vrijdag 30 juni. Van 20.00 uur tot 21.30 uur hebben deelnemers de kans om samen met een boswachter door een gebied te struinen waar nog geen paden zijn aangelegd.


Meer afschot reeën nodig

Meer afschot reeën nodig

06-05-2022 Een recordaantal van ruim 500 reëen zijn vorig jaar aangereden op Flevolandse wegen. Dat schrijft Omroep Flevoland op basis van informatie van Staatsbosbeheer. Om dit aantal omlaag te krijgen, zal de populatie verkleind moeten worden.


Iets minder afvaldumpingen in Flevolandse natuur

Iets minder afvaldumpingen in Flevolandse natuur

17-01-2022 Het aantal gemelde afvaldumpingen in de Flevolandse bossen is vorig jaar iets afgenomen ten opzichte van 2020. Dat schrijft Omroep Flevoland op basis van cijfers van Staatsbosbeheer.


Boswachters gaan extra controleren of mensen zich aan regels houden

Boswachters gaan extra controleren of mensen zich aan regels houden

26-05-2021 De boswachters van Staatsbosbeheer gaan extra surveilleren in de Flevolandse bossen. Ze controleren of honden aangelijnd zijn waar dat moet en of bezoekers op de wandelpaden blijven. Mensen die dat niet doen, worden aangesproken. In het ergste geval krijgen ze een boete.


LTO Noord wil snel beleid voor edelherten buiten Oostvaardersplassen

LTO Noord wil snel beleid voor edelherten buiten Oostvaardersplassen

31-07-2020 LTO Noord heeft een brandbrief gestuurd naar de provincie over loslopende edelherten bij Biddinghuizen en Zeewolde. De landbouworganisatie wil dat Gedeputeerde Staten snel beleid maakt voor edelherten buiten de Oostvaardersplassen. LTO Noord is bang dat de dieren voor grote schade aan landbouwgewassen gaan zorgen, door bijvoorbeeld de planten aan te vreten en ziektes over te brengen.


Staatsbosbeheer: mijd dit weekend natuurgebieden

Staatsbosbeheer: mijd dit weekend natuurgebieden

03-04-2020 Staatsbosbeheer roept mensen op om dit weekend natuurgebieden te mijden. Omdat er mooi weer verwacht wordt, wil de natuurbeheerder met deze oproep voorkomen dat veel mensen tegelijkertijd de natuur intrekken.


Speuren naar wild in Spijk-Bremerberg

Speuren naar wild in Spijk-Bremerberg

16-07-2019 Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 20 juli aanstaande een ontdekkingstocht voor het hele gezin in het bos Spijk-Bremerberg. De tocht staat onder leiding van een gids en duurt van 20.00 tot 22.00 uur.


Controle op essentaksterfte aanvragen

Controle op essentaksterfte aanvragen

19-09-2018 In samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland biedt gemeente Dronten weer de mogelijkheid om de essen in de erfbeplantingen in het buitengebied te laten controleren op aantasting door essentaksterfte. Dit is alleen goed te beoordelen als de bomen in blad staan.


Provincie steekt  € 6,5 miljoen in natuur

Provincie steekt € 6,5 miljoen in natuur

27-07-2018 Na het zomerreces tekenen gemeente Dronten, Staatsbosbeheer en provincie Flevoland de realisatieovereenkomst voor het Nieuwe Natuur-project 'Oostkant Dronten'. De projectuitvoering blijkt haalbaar en betaalbaar en er is draagvlak in de omgeving. Dat zijn belangrijke voorwaarden van het programma Nieuwe Natuur.


Boswachters alert op paddenstoelenplukkers

Boswachters alert op paddenstoelenplukkers

06-10-2017 Boswachters in Flevoland zijn de komende weken extra alert op paddenstoelenplukkers in de bossen. Het Algemeen Dagblad schreef donderdag dat dit jaar in Nederland al bijna 200 mensen bij een dokter zijn beland nadat ze vermoedelijk giftige zwammen hadden gegeten.


Martine Dubois biedt eigen stukje bos, uniek in Nederland

Martine Dubois biedt eigen stukje bos, uniek in Nederland

07-08-2017 Het is uniek voor Nederland: een stukje bos helemaal voor jezelf. Omroep Flevoland besteedt vandaag aandacht aan de familie Van Baal uit Dronten die een stukje bos huren in het Larserbos. Dit eigen stukje natuur is een initiatief van boswachter Martine Dubois uit Biddinghuizen.


Zieke essen worden gekapt in Harderbos

Zieke essen worden gekapt in Harderbos

01-08-2017 Natuurmonumenten begint in augustus met het verwijderen van zieke essen in het Harderbos - op de grens van Biddinghuizen en Zeewolde. Net als in de rest van Flevoland komt de schimmelziekte essentaksterfte daar veel voor.


Essentaksterfte vernietigt negen op de tien bomen

22-05-2017 Niet eerder waren de gevolgen van de essentaksterfte in de Flevolandse bossen zo duidelijk zichtbaar als dit voorjaar. Nu het blad weer aan de bomen zit, vertonen meer essen dan ooit kale kruinen. Sommige exemplaren staan op omvallen of liggen al op de grond.


Staatsbosbeheer plant half miljoen bomen

Staatsbosbeheer plant half miljoen bomen

06-02-2017 Staatsbosbeheer is begonnen met het planten van een half miljoen bomen, verspreid over 200 hectare bos door de hele provincie. Sinds de laatste grote bossen in Flevoland veertig jaar geleden werden aangelegd, is niet zo'n groot oppervlak beplant.


Natuurorganisaties kwaad over afvaldumpingen

24-10-2016 Natuurorganisaties maken zich kwaad over de grote hoeveelheid afval die in hun gebieden wordt gedumpt. Boswachters van Staatsbosbeheer maken het bijvoorbeeld wekelijks mee.


Runderen grazen langs Strandgaperbeek

23-08-2016 Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben deze zomer hun gebieden rondom de Strandgaperbeek in de Kievitslanden bij het Harderbos met elkaar verbonden.


Staatsbosbeheer: pas op voor hitsige reeën

24-07-2016 Automobilisten in Flevoland moeten oppassen voor hitsige reeën die onverwacht de weg kunnen oversteken. Daarvoor waarschuwt Staatsbosbeheer. De jaarlijkse paringstijd is aangebroken waardoor de dieren minder schuw en voorzichtig worden.


Half miljoen nieuwe bomen verjongen bos

Half miljoen nieuwe bomen verjongen bos

10-05-2016 Staatsbosbeheer heeft in zo'n twee maanden tijd ruim een half miljoen nieuwe bomen geplant. De organisatie is bezig met verjonging van de Flevolandse bossen. Populieren verdwijnen en worden vervangen door beuken, linden en eiken.


Toeristisch Flevoland trekt samen op in bewerking buitenlandse touroperator

05-03-2016 Hotel Dorhout Mees en Walibi Holland in Biddinghuizen zijn betrokken bij de nieuwe samenwerking Travel Trade Flevoland. Met nog 14 andere bedrijven en organisaties gaan zij de komende jaren gezamenlijk actief de buitenlandse groepenmarkt bewerken.


Beversporen in het Harderbos

Beversporen in het Harderbos

04-12-2013 Bevers zijn dichterbij dan je denkt. Ga mee met de boswachter van Natuurmonumenten op woensdag 18 december. Je (groot)ouders mogen ook mee op zoek naar sporen van bevers en andere dieren.


Op zoek naar de watertijger in het Ontdekbos

Op zoek naar de watertijger in het Ontdekbos

16-04-2013 De boswachter van Natuurmonumenten gaat op woensdag 1 mei om 10.30 op pad voor een zoektocht van anderhalf uur. Vertrek vanaf de parkeerplaats Ontdekbos, Mosselweg, 8256 RB Biddinghuizen.


Zoektocht naar dophoedjes in het Harderbos

17-10-2011 Op woensdag 19 en 26 oktober om 14.00 uur gaat de boswachter van Natuurmonumenten op zoek naar paddenstoelen en hun bijzondere hoeden.


Zoektocht naar dophoedjes in het Harderbos

04-10-2011 Op woensdag 19 en 26 oktober om 14.00 uur gaat de boswachter van Natuurmonumenten op zoek naar paddenstoelen en hun bijzondere hoeden.


Essenziekte ernstiger dan verwacht

05-08-2011 De essenziekte in de Flevolandse bossen is veel erger dan aanvankelijk leek. Dat blijkt bij een nadere controle door Staatsbosbeheer. Veel bossen in Flevoland en de rest van Nederland zijn getroffen door deze ziekte, die officieel de essentaksterfte heet.


1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende >>

zoeken
BHZNet.nl weer
  • -0.7 °C
  • 1.0 mm
  • 7.0 °C
Weerstatistieken ->
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top