Teakhouten meubelen PolderTEAK
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Staatsbosbeheer plant half miljoen bomen

Maandag 6 februari 2017
Staatsbosbeheer plant half miljoen bomen
Foto: Groenvoorziening

BIDDINGHUIZEN - Staatsbosbeheer is begonnen met het planten van een half miljoen bomen, verspreid over 200 hectare bos door de hele provincie. Sinds de laatste grote bossen in Flevoland veertig jaar geleden werden aangelegd, is niet zo'n groot oppervlak beplant.

Het gaat om gaten die in bestaande bossen zijn ontstaan doordat de oude bomen aan het einde van hun levensduur zijn. Dat waren meestal populieren of andere snelgroeiende 'pioniers'. Op deze plaatsen komt een gevarieerde populatie met nu ook beuken, eiken en elzen. Zo moeten er bossen komen die langer meegaan.

Veel vraag naar hout
Het kappen levert hout op en daar is veel vraag naar. Er is namelijk in Nederland meer hout nodig dan in het binnenland wordt geproduceerd. Ook aan populierenhout is grote behoefte, want dat kan heel veelzijdig hergebruikt worden.

Staatsbosbeheer had er rekening mee gehouden dat de bomen vervangen moesten worden. Desondanks is de veroudering op veel plekken sneller gegaan dan gedacht. Dat komt vooral door de essentaksterfte, waardoor deze boom eerder aan het einde van zijn levensduur is.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Natuur
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top