Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Oogstweg 31 Kjell's Opslag

In vogelvlucht : MFG, hoe was het ook al weer?

Woensdag 22 januari 2014
In vogelvlucht : MFG, hoe was het ook al weer?

BIDDINGHUIZEN - De tijd gaat snel, erg snel. Als we achterom kijken dan is er de afgelopen 4 jaar erg veel veranderd in het dorp Biddinghuizen. Voor de rubriek In vogelvlucht wil Dick van de Graaf graag even terugkijken naar de omgeving van de Akkerhof.

De 1e foto's geven de omgeving van de Akkerhof zoals het er in juni 2010 uit zag: de parkeerplaats, De Akkerwinde en op de achtergrond de jeu de boules baan.


"Tjonge wat is er toch een hoop veranderd. Door de tijd heen heb ik verschillende keren de ladder van de kerktoren beklommen en vond ik het toch altijd weer bijzonder om Biddinghuizen vanuit de hoogte te kunnen aanschouwen." aldus Dick van de Graaf.

Één jaar later in juni 2011 begon men met het slopen van de school. Een kraan met sorteerknijper trok behoedzaam de stenen muren en de dakplaten van de gebouwen. Totdat er niets meer overeind stond. Vanuit de kerktoren een prachtig overzicht over het bouwterrein.


7 Mei 2012 een heugelijke dag: de 1e paal werd geslagen van het MFC. Toch wel weer bijzonder en wat is het allemaal snel gegaan dat bouwen van het MFC. De 1e paal door verschillende groepen kinderen beschilderd. "Ik bedenk me opeens dat ik afgelopen week langs de oude locatie van De Wingerd reed. Men was hier bezig om de oude fundering en heipalen uit de grond te halen. Toch wel typisch."

Juni 2012: vanuit de kerktoren zijn de contouren goed te zien hoe de fundering komt te liggen.
Bouwvakkers zijn met de bekisting bezig. Hierop worden de muren van het MFC neergezet.


Maken we een sprong in de tijd, juli 2013 de bibliotheek is gesloopt en stratenmakers zijn bezig om het laatste gedeelte van de parkeerplaats dicht te straten en de toegangsweg naar De Havenweg ook aan te leggen. Het MFC is klaar en het is in afwachting van de 1e schooldag.

De laatste foto is gemaakt begin oktober 2013, het nieuwe gebouw staat er duidelijk anders dan De Akkerwinde op de 1e foto. Op het dak is de verkleuring van de vetplanten en grassen duidelijk te zien. Het is als een daktuin aangelegd en komend seizoen zal duidelijk worden hoe het tot ontwikkeling komt.


"Ik hoop er dit jaar dan ook een item voor In Vogelvlucht in op te nemen.

Achterom kijkend is er een hoop veranderd, ik wil dan ook afsluiten met: 'wat er vandaag gebeurt is geschiedenis schrijven voor de toekomst'."

Dick van de Graaf

Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top