Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Peter Evers Peter Evers

Dronter inkomens gemiddeld

Dinsdag 3 juni 2014

BIDDINGHUIZEN - Inwoners van Zeewolde zijn de rijksten van Flevoland. Dat blijkt uit een rapport van het CBS over welvaart in Nederland. Gemiddeld heeft een gezin in Zeewolde 25.700 euro per jaar netto te besteden. Dat is acht procent meer dan het landelijk gemiddelde van 23.900 euro per jaar.

De gemeente Urk is het armst. Een gezin heeft daar gemiddeld 21.800 euro te besteden. Dat is negen procent minder dan het landelijk gemiddelde. Ook de rest van de Flevolandse gemeenten zit exact op of onder het landelijk gemiddelde. Zo heeft in Dronten een gezin 23.900 te besteden, dat is exact het landelijk gemiddelde. In Almere, Lelystad en Noordoostpolder heeft een gezin ten opzichte van het landelijk gemiddelde tussen de één en vijf procent minder te besteden. Dat komt neer op 23.600, 22.600 en 23.100 euro per gezin.

Almere en Lelystad horen wel bij de tien gemeenten met het laagste aandeel vermogende huishoudens. Volgens het CBS heeft een vermogend huishouden in Nederland meer dan 193.000 euro. Een kwart van de landelijke huishoudens was in 2012 'vermogend'. In Almere en Lelystad was dat percentage beduidend lager, namelijk 10 procent in Almere en 10,5 procent in Lelystad.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top