Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Plannen superprovincie op lange baan

Woensdag 18 juni 2014
Plannen superprovincie op lange baan
Foto: Omroep Flevoland

BIDDINGHUIZEN - De plannen voor de fusie van de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland tot een superprovincie worden mogelijk op de lange baan geschoven. Dat verwachten bronnen rond het kabinet, meldt de Volkskrant.

De politieke meningsverschillen zijn te groot om op korte termijn tot een overeenstemming te komen, zeggen ingewijden. Woensdag wordt door verschillende ministers over de superprovincie overlegd.

Ingewikkeld
Donderdag staat een overleg op de agenda met alle fractievoorzitters en premier Rutte. Dan wordt naar alle waarschijnlijkheid de conclusie getrokken dat het dossier van de superprovincie te ingewikkeld is om op korte termijn tot een breed gedragen wetsvoorstel te komen.

Gedeputeerde Marc Witteman is niet verrast. Hij had al langer het gevoel dat de samenvoeging van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland niet ging lukken. Dat er woensdag en donderdag nog overleg is tussen verschillende partijen vindt de gedeputeerde logisch. Minister Ronald Plasterk moet volgens Witteman aan coalitiepartij VVD laten zien dat hij er alles aan heeft gedaan heeft om de superprovincie te realiseren. De fusie is een wens van de VVD. Het plan staat in het regeerakkoord van kabinet-Rutte II.

Weerstand
Volgens de Volkskrant is het vooral de PvdA die de Noordvleugelprovincie op dit moment niet ziet zitten. De partij verloor bij de gemeenteraadsverkiezingen en later bij de Europese verkiezingen. De weerstand in de regio tegen de fusie van de provincies is groot. De PvdA vreest bij de provinciale verkiezingen maart volgend jaar opnieuw electorale schade als de Superprovincie er door wordt gedrukt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top