Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Kunstwerk Monument voor Prima Mensen onthuld

Donderdag 20 november 2014
Kunstwerk Monument voor Prima Mensen onthuld
Foto: FlevoKu(n)stBoulevard

BIDDINGHUIZEN - Woensdag 19 november is het kunstwerk Monument voor Prima Mensen opgeleverd, door kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries, aan de stichting FlevoKu(n)stBoulevard. Het kunstwerk staat op de dijk bij de rotonde Spijkweg/Bremerbergweg aan het Veluwemeer.

Monument voor Prima Mensen
Het leven wordt steeds meer digitaal, via sociale media kanalen bekeken en beleefd. Ontmoetingen hebben zich van de publieke ruimte naar het digitale domein verplaatst. Volgens Himmelsbach de Vries zorgen deze ontwikkelingen, naast de sociale voordelen, door de stroom aan informatie ook voor afleiding, een gebrek aan concentratie en afstand.

Voor hem staat het welbekende "like" symbool op Facebook hier synoniem aan. Het symbool heeft een sociaal verbindende kracht, maar de betekenis ervan is tegelijk evenzo vluchtig als vrijblijvend.

Himmelsbach de Vries stelt voor om deze vrijblijvendheid te doorbreken en brengt met het kunstwerk "Het Monument voor Prima Mensen" het idee van de lofserenade terug naar de publieke ruimte.


Aan de voet van het monument zullen vanaf de officiële opening namen van 'prima mensen' worden gegraveerd in tegels. Vrienden, bekenden en onbekenden, publiekelijk en niet publieke personen doen zo mee aan een gemeenschappelijk verhaal en worden zo voor het leven verbonden.

Er wordt gedacht aan personen die zich inzetten of hebben ingezet voor Biddinghuizen, Dronten, Swifterbant, Flevoland, en/of Nederland.

Het monument wordt daarmee meer dan een statisch beeld, het is bovenal bedoeld als drager van een gemeenschappelijk verhaal en ontmoetingsplek en kan op de kunst, wandel, fiets- en autoroutes als zodanig worden benut. Het Monument voor Prima Mensen is gelegen op een open plek in de onmetelijke ruimte van Flevoland. Het versterkt en accentueert de zichtlijnen vanaf het water en het land, de dijk, de wegen.

Stichting Flevo Ku(n)st Boulevard
In 2010 is de Stichting Flevo Ku(n)st Boulevard opgericht met als doel een kunstroute te realiseren langs de Flevoboulevard, de kuststrook van Dronten tot aan Zeewolde. Er zijn een vijftal bestaande kunstwerken en er is voldoende ruimte voor nieuwe ontwerpen..

De Stichting heeft jonge kunstenaars uitgenodigd om mee te werken aan de realisatie van haar doel. Zij hebben inmiddels ontwerpen gemaakt die in uitvoering zijn of uitgevoerd gaan worden. Doelstelling van de stichting is het vergroten van de aantrekkelijkheid en het culturele klimaat van de oostkant van Flevoland.

Dit doet de stichting met steun en instemming van de gemeenten Dronten en Zeewolde, vereniging Flevoboulevard, Artez Hogeschool voor Kunst uit Zwolle, Windesheim hogeschool, ondernemers uit de regio en de provincie Flevoland.

Het kunstwerk Monument voor Prima Mensen is gerealiseerd met steun van het Waterschap Zuiderzeeland. In het vroege voorjaar van 2015 zal het kunstwerk officieel worden onthuld.

Voor meer informatie kijk op http://www.flevokunstboulevard.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kunst
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.7 °C
  • 1.0 mm
  • 5.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top