Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Reuzenbalsemien trekken in Biddinghuizen

Dinsdag 2 juni 2015
Reuzenbalsemien trekken in Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Reuzenbalsemien is een invasieve exoot die zich snel uit kan breiden. Landschapsbeheer Flevoland wil voorkomen dat deze plant overal gaat groeien in het dorpsbos in Biddinghuizen en organiseert daarom een vrijwilligersmiddag op 10 juni en op 9 juli in Biddinghuizen waarop deze plant uitgetrokken wordt.

Invasieve plantensoorten zijn planten die door mensen (bewust of onbewust) van ver zijn gehaald en die zich vervolgens explosief uitbreiden in de natuur. De planten zijn ontsnapt uit tuinen. In de nieuwe omgeving zijn ziekten, insecten en andere organismen uit het oorspronkelijke verspreidingsgebied die er voor zorgen dat deze plantensoort zich niet teveel vermeerdert, niet meegekomen. De exoten kunnen zich dan onbeperkt verspreiden buiten de tuin en overwoekeren vervolgens de inheemse planten. Hierdoor neemt de natuurlijke variatie en de biodiversiteit af: een ongewenste ontwikkeling.

Ook de reuzenberenklauw, Japanse duizendknoop en ambrosia zijn voorbeelden van invasieve exoten die voorkomen in Flevoland. Via http://www.landschapsbeheer.net/webwinkel kunt u het gratis informatievel 'Bestrijding invasieve exoten' downloaden.

De verspreiding van vooral reuzenbalsemien is nog te stoppen. Daarom is Landschapsbeheer op zoek naar vrijwilligers die deze planten willen opsporen en deze planten willen weghalen.

Op woensdag 10 juni en donderdag 9 juli is er een werkmiddag in het dorpsbos van Biddinghuizen. Verzamelen bij de Scharrelberg aan de Sportlaan in Biddinghuizen om 13.00 uur. Voor koffie, thee en een lekkere koek wordt gezorgd. Meer informatie en aanmelden bij Lodewijk van Kemenade, kemenade@landschapsbeheer.net of 0320-294939.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.0 °C
  • 1.4 mm
  • 20.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top