Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer

Paddenstoelen workshop

Dinsdag 20 oktober 2015

BIDDINGHUIZEN - Wie alles wil leren over paddenstoelen, kan zich aanmelden voor de paddenstoelenworkshop, die gegeven wordt op 26 oktober en 1 november vanuit de Cultuurbank aan de Baan in Biddinghuizen. Yvonne en Gerrit van Duuren leggen deelnemers alles uit over de verschillende soorten.

Paddenstoelen zijn voor veel natuurliefhebbers moeilijke verschijnselen die na een mislukte zoektocht met een gidsje meestal terzijde worden gelegd. Doel van deze workshop is deelnemers te leren hoe je aan de hand van eenvoudige kenmerken kunt bepalen tot welke familie de paddenstoel behoort, waarna zoeken met een gids en de naam vinden veel eenvoudiger wordt.

Twee delen
De workshop bestaat uit twee delen. Eerst is er een avondsessie op 26 oktober vanaf 19.30 uur in de Cultuurbank (voormalige Rabobank). Na een klein deel theorie leren de deelnemers hoe je aan de hand van kleuren, vormen enz. kunt vaststellen tot welke familie de paddenstoel hoort. Daarop volgt een excursie op 1 november vanaf 14.00 uur om het geleerde in de praktijk te brengen. De locatie hiervan wordt nog bekendgemaakt.

De workshop is gratis voor leden en donateurs van IVN Dronten. Niet-leden betalen slechts €7,00. Aanmelden kan via de website van IVN Dronten. De workshop gaat door bij minimaal tien deelnemers.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top