Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

In Vogelvlucht: hoe was het ook al weer “De Tas”

Vrijdag 4 december 2015
In Vogelvlucht: hoe was het ook al weer “De Tas”

BIDDINGHUIZEN - In de rubriek In Vogelvlucht is er al eerder stil gestaan bij hoe het was. Deze keer beschrijft Dick van de Graaf de plaats waar De Tas is gebouwd.

Wij van de plantsoenendienst gebruikten het grasveld altijd om in januari de kerstbomen te versnipperen. Dit was in 2006 met op de achtergrond de oude brandweerkazerne. Grote partijen werden bij de mensen thuis versnipperd en voor een enkele kerstboom kon men terecht bij het grasveld achter de Rabobank.


Aan het einde van 2006 werd er gesondeerd, er werden metingen verricht i.v.m. de stabiliteit van de ondergrond. Hieruit kon men berekenen hoe lang de heipalen moesten zijn.


Medio 2007 werden de contouren goed zichtbaar, er werd veel grond verzet en de piketten gaven aan waar de heipalen moesten komen. Het gebouw krijgt duurzame energie via warmte- en koudeopslag, een oude Magirus boort buizen in de bodem voor dit systeem. Door dit systeem kunnen de bewoners over koeling in de zomer beschikken.


Aan het einde van dat jaar was men druk in de weer om de fundering te maken. Begin 2008 worden de verdiepingen duidelijk zichtbaar. Rijdend over Het Erf krijgt men een goed beeld van hoe het gaat worden.


Aan het einde van 2008 kunnen de eerste bewoners terecht in De Tas. In het voorjaar van 2009 wordt het officieel geopend.


Thuis bekijk ik nog weleens foto's van weleer. Terugkijkend is er al heel wat veranderd in het dorp en dan betrap je je er zelf op dat je dan ook snel bent vergeten hoe het er eigenlijk uit heeft gezien. Het vastleggen van wat er vandaag gebeurt, is geschiedenis schrijven voor de toekomst.

Dick van de Graaf

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top