Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Tel. 0321-333169 Peter Evers

In Vogelvlucht: ontdek je plekje

Zondag 3 juli 2016
In Vogelvlucht: ontdek je plekje

BIDDINGHUIZEN - In de rubriek "In Vogelvlucht" neemt Dick van de Graaf van het Team Groenvoorziening u regelmatig mee naar bijzondere plaatsen of verschijnselen in de natuur rond Biddinghuizen. Deze keer: ontdek je plekje.

In en rondom Biddinghuizen is een aantal plekken dat bij vele mensen niet zo bekend zal zijn. Voor deze keer wil ik graag de "vaste plantentuin" aan De Hooiberg onder uw aandacht brengen.

Het is een prachtig gebied dat midden in de bebouwing ligt. Het wordt onderhouden door een paar buurtbewoners. Vanaf het vroege voorjaar tot laat in de herfst bloeit er altijd wel een bolgewas, sierheester of een vaste plant. Op het moment dat ik er was had het net geregend maar de zon kwam er ook al weer door. Er zijn diverse vakken aangeplant met vrouwenmantel; nu het geregend had ontstond een prachtig beeld van de regendruppels die als pareltjes op de groene bladeren bleven liggen.


De plantvakken hebben contrasterende kleuren: het paarse van de lavendel, kattenkruiden en salie afstekend tegen de gele kleur van de vrouwenmantel, hertshooi en brandkruid. Deze laatste wordt ook wel etagebloem genoemd vanwege de bijzondere bloeiwijze: de bloemen van deze plant groeien in etages.


Over een paar weken bloeit de rode zonnehoed ook volop, dit is een dankbare plant en mag eigenlijk niet ontbreken in de vaste plantentuin. Door haar prachtige rozerode kleur is het een plant die opvalt en ook indruk maakt. Het is vooral een prachtige tuinplant, maar velen zullen de naam Echinacea ook kennen als ingrediënt voor natuurgeneesmiddelen. Ook door diverse soorten vlinders wordt deze plant bezocht.


De vaste plantentuin is een prachtig stukje midden in Biddinghuizen dat door een aantal vrijwilligers uit de buurt wordt onderhouden. Mocht u een keer in buurt zijn neem dan gerust eens een kijkje: u zult verbaasd zijn over dit mooie stukje groen in ons dorp!

Dick van de Graaf





nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.0 °C
  • 0.0 mm
  • 21.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top