Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Uw mening over groenonderhoud Biddingringweg

Vrijdag 25 november 2016
Uw mening over groenonderhoud Biddingringweg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen en de provincie Flevoland willen uw mening horen. Het gaat om het groenonderhoud van de bomensingel voor het dorp langs de Biddingringweg. Wilt u doorkijkgaten naar het polderlandschap of moeten de bomen blijven staan?

Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft onlangs een informatief gesprek gehad met de projectleiders van de provincie Flevoland. Onderwerp van gesprek was het groenonderhoud aan de Biddingringweg. Aanleiding was de Inloopbijeenkomst van de provincie op 3 november. Daaruit zijn enkele afspraken voortgekomen.

Afspraken
Afgesproken is dat zieke bomen moeten worden weggehaald en er ook een lange rij bomen aan de kant van de weg vanaf De Kubbetocht tot Biddinghuizen (De Bult) moet worden gekapt uit oogpunt van verkeersveiligheid. Deze rij bomen staat immers te dicht op de weg. Omdat de strook bomen langs de weg uit drie lagen bestaat, heeft de verwijdering van een rij nauwelijks effect op het zicht. Op maandag 5 december 2016 begint de provincie met de kap van deze buitenste rij bomen.

Doorkijkgaten?
In het plan is de aanleg van doorkijkgaten naar het agrarische open landschap gepland. Dit is een oude wens van de eerste bewoners van de Havenkantappartementen. Maar op de bewuste inloopavond stuitte deze wens op enkele bezwaren van een aantal inwoners. De provincie en Dorpsbelangen nemen bezwaren en opmerkingen serieus. Dus voor de provincie met de bomenkap begint om deze doorkijkgaten aan te brengen, worden de meningen hierover gepeild.

Uw mening voor maandag 5 december
U kunt uw mening 'voor', 'tegen' of 'neutraal' voor een bepaalde datum kenbaar maken. Dorpsbelangen ontvangt uw mail graag vóór 5 december op projecten@dorpsbelangen.net. De peiling is geldig vanaf de ontvangst van minimaal dertig mails van verschillende afzenders. De uitslag wordt bekendgemaakt in de eerstvolgende uitgave van de Biddinghuizen Actueel en via BHZNet.nl.

Het plan is om de kapwerkzaamheden vóór de feestdagen af te ronden zodat er in het voorjaar weer nieuwe aanplant kan worden uitgevoerd. Voor meer informatie over het project kunt u terecht op http://www.flevoland.nl/werkaandeweg

Dorpsbelangen Biddinghuizen/Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Natuur
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top