Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Bij Biddinghuizen hoort muziek

Woensdag 7 december 2016
Bij Biddinghuizen hoort muziek
Foto: Serious Dorpsfestival

BIDDINGHUIZEN - Een aantal inwoners houdt tijdens dorpsactie Serious Dorpsfestival een ludieke jamsessie: Biddinghuizen United. Een ´Koetshuiskamerconcert´ op zaterdagavond 17 december van 20.00 tot 21.00 uur. Het publiek kan genieten van bekende liedjes in een ander jasje. Want bij Biddinghuizen hoort muziek.

Normaal spelen of zingen de dorpsgenoten voor de lol alleen thuis, in een band zoals Zeldzaam, bij muziekvereniging Maris Sonores of een van de vele koren in het dorp. Nu doen ze dat samen, voor het goede doel. En bij de deelnemers aan de jamsessie zitten verrassende namen zoals de heren Tietema en Tolsma, Ankie Zuiderwijk en Joke Harms.
 
Verrassende namen zin in muzikaal feest
De initiatiefnemers wilden dit jaar niet alleen qua muziekachtergronden ´united´ zijn, maar ook in leeftijd. Zo wordt Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij een generatielied met jong en oud. Het lievelingsnummer van meneer Tietema, zo vertelde hij bij de Coen & Sandershow op Radio538. Zijn reactie toen hij werd benaderd was: ´Ik heb wel zin in een feestje.´
 
Sexy Als Ik Dans wordt kerstlied
Dat enthousiasme delen ook de anderen. Zaten ze vorig jaar nog in het publiek, nu doen ze mee met Sieberen, Pieter, Maarten, Yvette en Marielle. Joke Harms, beheerder van dorpshuis Het Koetshuis: ´Al is het met een theelepel in een koffiekopje als slagwerk.´ De zestienjarige Robin durft het aan om solo op te treden. En met een aantal kinderen wordt het populaire Sexy Als Ik Dans van Nielson muzikaal omgetoverd tot het kerstlied: 't Is Weer Tijd Voor Kerst.  
 
Optreden voor het goede doel
Vorig jaar kostte een kaartje €5,- voor het goede doel. Nu mag het publiek komen genieten van muziek uit eigen dorp, maar wordt wel gevraagd de portemonnee mee te nemen. Na het optreden gaat de pet rond en mag iedereen een vrijwillige financiële bijdrage doen. ´Wat je ervoor over hebt dat dorpsgenoten muzikaal lef tonen,´ aldus de organisatie.
 
Het optreden is op zaterdagavond 17 december van 20.00 tot 21.00 uur in Het Koetshuis. Vooraf kan deelgenomen worden aan het Stamppottenbuffet voor € 5,- per persoon.
 
Het geld gaat naar 3FM Serious Request voor longontsteking en de andere helft van de opbrengst is voor stille armoe en nood in eigen dorp, via werkgroep diaconie van de protestantse gemeente Biddinghuizen. De jamsessie is een van de activiteiten tijdens Serious Dorpsfestival. Meer informatie en het programma staan op http://www.bhzsr.nl

Foto: Gery de Bie

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Serious Dorpsfestival
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.7 °C
  • 0.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top