Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Meimaand fietsmaand komt naar randmeren

Vrijdag 23 december 2016

BIDDINGHUIZEN - De gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren is gastheer van de Meimaand Fietsmaand van 2017. Daarmee komt het landelijke evenement opnieuw naar Biddinghuizen, nadat de Flevoboulevard in 2008 al eens gastheer was van het evenement.

Deze keer is het recreatiegebied aan het Veluwemeer en Wolderwijd echter niet de enige gastheer. Gastvrije Randmeren betrekt alle gemeenten rond de randmeren bij de promotiemaand. Daarmee zijn er zeventien gemeenten en vijf provincies betrokken. Doel is een te leggen tussen fietsen en waterrecreatie. Omwonenden van de Randmeren en bedrijven worden volop bij de activiteiten betrokken.

Evenementen
Het gastheerschap van de coöperatie Gastvrije Randmeren werd onofficieel bekendgemaakt tijdens de eindejaarsbijeenkomst van de Flevoboulevard vorige week dinsdag. Richard de Bruin van Leisure Experts en Rita Braam van Gastvrije Randmeren riepen aanwezige ondernemers direct op om mee te denken over het evenement en te proberen activiteiten te plannen rondom de fietsmaand in de maand mei. Ook andere ondernemers worden hiertoe opgeroepen.

Aanhaken
"Dit kan van alles zijn", legde De Bruin uit. "Een (fiets)route opzetten met tussenstops bij horecagelegenheden, maar bijvoorbeeld ook een watersportactiviteit, die daarmee fietsers naar het gebied trekt". Ook niet-recreatieve ondernemers worden uitgedaagd in te haken op het evenement. "Hoe meer activiteiten er zijn in een periode, hoe groter de kans dat bezoekers hier op afkomen". Een van de ideeën die werd genoemd als voorbeeld van een mogelijke aanhaker, was de Dronterland Tulpenroute, die deels ook fietsend kan worden afgelegd.

Partijen die mee willen werken of de campagne willen ondersteunen, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de coöperatie Gastvrije Randmeren. Meer informatie vindt u op http://www.gastvrijerandmeren.nl en http://www.meimaandfietsmaand.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Fietsen
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Flevoboulevard
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Gastvrije Randmeren
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top