Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Bijzonder bosje op Omroep Flevoland

Vrijdag 20 januari 2017
Bijzonder bosje op Omroep Flevoland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het tv-programma Natuurlijk Flevoland van Omroep Flevoland besteedt vanavond aandacht aan een 'bijzonder bosje bij Biddinghuizen'. Presentator Gerard van Ommen bezoekt het bos bij Meetstoel U99, dat cultuurhistorische waarde heeft. Met mooie (drone)beelden vanuit de lucht.

In de nieuwe reeks kunnen kijkers de Flevolandse natuur van boven zien, zo ook het bos bij Biddinghuizen dat midden in een groot landbouwgebied ligt. Ten opzichte van natuurgebieden als Roggebot, Horsterwold en Oostvaardersplassen mag dit bos klein zijn, het heeft bijzondere cultuurhistorische waarde. Hier is de enige originele meetstoel van heel Flevoland te vinden: Meetstoel U99.

Eerste bouwsel in de polder
In totaal zijn er negen meetstoelen gebouwd. Dit waren de eerste bouwsels in de polder binnen de dijken. De stoel stond in eerste instantie midden in het water bij de dijkaanleg. Deze werd gebruikt voor het inmeten van sloten en kanalen, werk wat nu met gps wordt gedaan. Op archiefbeelden van Nieuw Land Erfgoedcentrum is te zien hoe de meetstoel was ingevroren en mensen op de schaats naar hun werkplek reden om hun werkzaamheden uit te voeren.

Vrij toegankelijk
Het beheer is in handen van Staatsbosbeheer. De Meetstoel is vrij toegankelijk voor wie een wandeling wil maken. De cameramensen van Omroep Flevoland hebben beelden gemaakt vanuit een vliegtuig en met drones. Natuurlijk Flevoland is vrijdagavond op televisie te zien en hier online te bekijken.


Foto: Omroep Flevoland

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Radio - TV
PolderTEAK
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top