0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa

Sneller internet voor buitengebied

Woensdag 17 mei 2017
Sneller internet voor buitengebied
Foto: Gemeente Dronten - rechtenvrij

BIDDINGHUIZEN - Met het plaatsen van een 40 meter hoge mast wordt de vergaande dekking van snel draadloos internet in het buitengebied van de gemeente Dronten gerealiseerd. De mast wordt gepositioneerd aan de Haringweg, aan de oostkant van de gemeente. Hiervan zullen bedrijven in de recreatieve sector in Biddinghuizen kunnen profiteren.

Het college van Dronten heeft een marktconforme lening verstrekt aan Greenet. Het bedrijf is al enige jaren actief met de realisatie van snel internet volgens de vast-draadloze methode in het buitengebied van de gemeente Dronten. Het besluit is een uitwerking van de wens van de gemeenteraad van Dronten om het buitengebied van de gemeente van snel internet te voorzien. De lening was nodig om de mast te plaatsen en van de nieuwste apparatuur te kunnen voorzien.

Handelsverkeer
Wethouder Dirk Minne Vis: 'Het college wil hiermee het digitale handelsverkeer van de Dronter bedrijven in het buitengebied versterken. We kennen een grote markt in de agro-food en recreatieve sector.' Internet wordt als een essentiële voorziening gezien. De draadloze verbinding sluit aan bij de nieuwste technologische ontwikkelingen en wordt vanwege de toenemende eisen aan internetverbindingen actueel gehouden.

Bereik
De mast heeft een bereik van ongeveer vijftien kilometer. De verwachting is dat met deze voorziening de meeste agrarische en recreatieve bedrijven aan de oostkant van Dronten zijn ontsloten. Hierdoor hoeven vrijwel geen extra voorzieningen te worden getroffen. De bedrijven aan de westzijde van de gemeente zijn voor een groot deel al voorzien van snel internet, maar ook daar zal worden geprofiteerd van deze nieuwe techniek.

Mochten bedrijven nog geen snel internet ontvangen, dan wil de gemeente hen ondersteunen om dat alsnog mogelijk te maken. Deze plannen worden uitgewerkt als de resultaten van de nieuwe mast bekend zijn.

De ingebruikname van de mast is in juli van dit jaar voorzien.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Internet
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top