Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Kiekendief en Zwaluw nieuwe beheerboten provincie Flevoland

Maandag 12 juni 2017

BIDDINGHUIZEN - De provincie Flevoland heeft twee nieuwe beheervaartuigen in gebruik genomen. Gedeputeerde Jaap Lodders heeft de twee boten donderdag 8 juni gedoopt. De boten kregen daarbij de namen "De Kiekendief" en "De Zwaluw".

De Kiekendief wordt ingezet bij het beheer en toezicht op het water van de provincie Flevoland, in hoofdzaak de provinciale vaarten. Er worden inspecties mee uitgevoerd en met de boot kunnen makkelijk obstakels in het water worden opgeruimd, zoals boomstronken of drijvend bouwafval. De Zwaluw is een snel inzetbare boot die vooral zal worden ingezet voor handhaving, bijvoorbeeld bij schepen die zich niet aan de maximumsnelheid houden. Ook zal met De Zwaluw gecontroleerd worden dat recreatieschepen niet langer dan de maximaal 3 x 24 uur afgemeerd liggen bij een van de passantensteigers van de provincie.

De twee nieuwe boten komen in de plaats van een beheervaartuig dat verouderd was. Beide vaartuigen zijn van aluminium en daardoor relatief licht en voordelig in onderhoud. Samen met het derde beheervaartuig ("De Waterlelie") heeft de provincie nu drie schepen, die modern zijn ingericht en daarmee toegerust voor de taken die tegenwoordig aan beheer en toezicht op het water worden gesteld.

De namen van de twee nieuwe boten zijn bedacht door een medewerker van de provincie. De Kiekendief verwijst natuurlijk naar het beeldmerk van de provincie Flevoland, maar ook naar het schouwen (het kieken) van de provinciale vaarwegen. De Zwaluw dankt zijn naam aan het wendbare karakter van de boot.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.8 °C
  • 0.0 mm
  • 17.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top