Peter Evers Peter Evers
Kafa Kafa
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer

2-sterrenabonnement tijdelijk terug in Flevolands OV

Maandag 31 juli 2017
2-sterrenabonnement tijdelijk terug in Flevolands OV
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om tijdelijk het 2-sterabonnement voor het busvervoer weer in te voeren. Hiermee willen zij de reizigers tegemoetkomen, die door de invoering van het nieuwe tarievenstelsel onbedoeld te maken krijgen met een prijsstijging van meer dan 12 euro per maand.

Het overgrote deel van die reizigers maakte gebruik van een 2-sterabonnement. Het 2-sterabonnement wordt alleen weer ingevoerd in het Flevolandse deel van de zogeheten OV-regio IJsselmond (Noord-west Overijssel en Flevoland, met uitzondering van het stadsvervoer in Lelystad en Almere). De regeling geldt tot en met uiterlijk 30 juni 2018.

Compensatie
Nadat uit onderzoek was gebleken dat er een groep reizigers is, die in het nieuwe tarievenstelsel te maken krijgt met een hogere dan verwachte prijsstijging, maakte de Provincie bekend dat zij een compensatieregeling zou instellen voor de reizigers die maandelijks meer dan 12 euro extra zouden moeten betalen ten opzichte van hun oude abonnement. Er is gekeken naar verschillende opties, waaronder het aanbieden van een speciale zichtkaart en het (maandelijks) achteraf compenseren van de extra kosten. Dit zou veel administratieve lasten met zich meebrengen voor zowel de reiziger als de vervoerder. Daarom is besloten om de 2-sterabonnementen tijdelijk terug te laten keren. De prijs van het 2-sterabonnement gaat wel omhoog, voor de duur van de compensatiemaatregel, met 12 euro per maand.

Reizigers
Tot 1 juli 2017 waren er ongeveer 350 reizigers die gebruik maakten van een 2-sterabonnement in Flevoland. Zij reizen voornamelijk op de trajecten tussen Urk/de groendorpen en Emmeloord en tussen Biddinghuizen/Swifterbant en Dronten. De 2-sterabonnementen komen ook beschikbaar voor reizigers die eerder nog geen abonnement hadden.

Provincie Flevoland / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Openbaar Vervoer
De Kubbe BV - Biddinghuizen
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Flevoland
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.9 °C
  • 0.0 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top