Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Serious Dorpsfestival Biddinghuizen krijgt 7 live-artiesten

Woensdag 13 december 2017
Serious Dorpsfestival Biddinghuizen krijgt 7 live-artiesten
Foto: Organisatie Serious Dorpsfestival

BIDDINGHUIZEN - Over iets meer dan een week komt Biddinghuizen in actie voor 3FM Serious Request en de vervanging van de torenverlichting in het dorp. De organisatie maakt bekend dat er op zaterdagmiddag 23 december zeven artiesten komen optreden tijdens 'Biddinghuizen Live!', een muziekfestival dat speciaal voor de actie van 2017 in het leven is geroepen.

Alle deelnemende artiesten hebben een band met Biddinghuizen en vormen zo een uniek gezelschap voor iedereen die van muziek houdt en bovendien lokaal talent aan het werk wil zien. Alle artiesten spelen live en begeleiden zichzelf op gitaar, piano of harp.

Muzikale voorgeschiedenis
Zowel tijdens de eerste als de tweede editie van het Serious Dorpsfestival stond er een muzikaal evenement geprogrammeerd. In 2015 waren er diverse huiskamerconcerten met een afsluitend optreden van Biddinghuizen United, een gelegenheidsband samengesteld uit een groep inwoners. In 2016 werd dit laatste onderdeel uitgebouwd en waren drie generaties inwoners betrokken bij het concert. Dit jaar wordt juist gewerkt met solo-optredens.


Runythe zal optreden zonder Sophie Ceelen, maar mét Inge Jansen-Andeweg (KBS De Wingerd) en Lajenda Garst

Muzikanten
"We hebben diverse songwriters, zangers en zangeressen gevonden die belangeloos mee willen werken", vertelt Sieberen Sybesma namens de organisatie. "En het mooiste is nog wel dat ze allemaal uit Biddinghuizen komen of hier een connectie mee hebben". Onder de deelnemers zitten een aantal acts die het afgelopen jaar regionale aandacht kregen in de media. Hetty de Ruig en Maureen Nap bereikten de finale en TV-uitzendingen van EO-programma 'Jij & Ik' met hun vertolking van Symphony. Evy Lassche was deze zomer in het nieuws als finalist voor de koffermeisjes van RTL miljoenenjacht. "Een mooie verwijzing naar het afgelopen jaar", merkt Sybesma op, "maar het gaat tijdens Biddinghuizen Live! vooral om de muziek die ze maken".


Songwriter Pieter Leendertse

Compleet programma
De volledige line-up van Biddinghuizen Live! bestaat uit:
- Robin Walsarie Wolff
- Runythe
- Ilse & Evy Lassche
- Pieter Leendertse
- Zoetwater
- Anne-Pien van Wees
- Hetty, Maureen & Julian Nap, Celine de Vries

Iedere artiest speelt tot twintig minuten eigen muziek of muziek van anderen. Tussen de artiesten zit steeds een zo kort mogelijke pauze. Het muziekfestival is op zaterdag 23 december vanaf 15.00 uur.

Hetty & Maureen

Zoetwater (Foto: Heidie Mulder Fotografie)

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Serious Dorpsfestival
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.5 °C
  • 0.0 mm
  • 22.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top