Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kafa Kafa
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Natuurwandelingen rond Biddinghuizen

Woensdag 31 januari 2018
Natuurwandelingen rond Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - IVN afdeling Dronten houdt de komende tijd diverse natuurwandelingen rond Biddinghuizen. In februari wordt het Klimaatbos aangedaan, in maart het Spijkbos en in mei het Harderbos. De wandelingen maken onderdeel uit van de tweeweekse wandelingen van de organisatie.

Het Klimaatbos is naast het Harderbos aangeplant. Het is een bos met een verhaal. In 2008 plantten in een week tijd 6.000 mensen maar liefst 60.000 bomen en 20.000 struiken op 28 hectare grond. Aangeplant als levend symbool voor een beter klimaat, kreeg het daarom de naam 'Klimaatbos'. De wandeling wordt gehouden op donderdag 13 februari en begint om 9.30 uur.

Spijkbos
Op donderdag 22 maart is Biddinghuizen opnieuw aan de beurt. Dan gaat de wandeling naar het Spijkbos, een bos met een grote verscheidenheid aan planten en struiken. "We zullen al diverse bloeiende struiken tegenkomen, bijvoorbeeld de kerspruim, de eerste bloeiende boom van het jaar", schrijft de organisatie. Ook deze wandeling start om 9.30 uur. Verzamelen bij de ingang aan de Oldebroekerweg.


Harderbos
De natuurwandeling van donderdag 8 mei gaat naar het Hardersbos en er wordt verzameld bij de parkeerplaats van natuurmonumenten aan de Karakietweg. Het thema van de wandeling is de diversiteit van het Harderbos, een kleibos waar op plaatsen waar gegraven is zand naar boven is gehaald en daardoor andere begroeiing is.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://www.ivn.nl/afdeling/dronten.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top