Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Flevowand houdt tiende en laatste borduurmarathon

Vrijdag 9 maart 2018
Flevowand houdt tiende en laatste borduurmarathon
Foto: Stichting Flevowand

BIDDINGHUIZEN - Het borduurwerk van de Flevowand zit er bijna op. Aan het wandkleed van zestig meter hebben vrijwilligers ruim dertien jaar gewerkt, onder andere door marathons te organiseren waarbij een aantal dagen aan het kleed werd gewerkt. Op 14 juni moet het kleed voltooid worden, dus wordt er nog éénmaal een marathon gehouden op 16 en 17 maart aanstaande.

De thuishaven van de Flevowand, een borduurwerk van zestig meter dat de geschiedenis van het Zuiderzeegebied verbeeldt, is nog een paar maanden de Cultuurbank aan de Baan 32. Op vrijdag 16 maart vindt om 15:00u de opening van de marathon plaats. "Dit gaat onder regie van onze mythologische gasten Koning Midas en zijn schone dochter Ariadne", vertelt één van de vrijwilligers van de stichting. Gedeputeerde (en loco-commissaris van de koning) Jaap Lodders en Agnes van Veen van museum Batavialand zullen helpen met de openingshandeling.


Tijdens de marathon, die duurt tot zaterdag 17 maart 15.00 uur, zal de stichting Geschiedschrijving Dronten aanwezig zijn en Aly Stuifzand zal beeldhouwwerk tentoonstellen.

Naast het kunnen bewonderen van de ijverige borduursters, werkend aan de laatste meters van De Flevowand, kunt u op vrijdag 16 maart de eerste 20 meter van het wandkleed zien. 's Nachts om 03:00 uur wordt dit verwisseld voor het middendeel van 20 meter, dit kunt u dan tot zaterdag 15:00 uur bekijken.


Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Cultuurbank
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Flevowand
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.4 °C
  • 0.0 mm
  • 9.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top